'Kroonprinsen' voorgesteld in Antwerps MAS

'Kroonprinsen' voorgesteld in Antwerps MAS

Op de negende verdieping van het MAS in Antwerpen werd vanmiddag de vierdelige reeks 'Kroonprinsen' voorgesteld. Hoofdrolspelers in de Jonge benen-achtige reeks van De Chinezen zijn Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt.

De aanwezigen op de persvoorstelling kregen de volledige eerste aflevering te zien. 'Kroonprinsen' laat de kijker het veldrijden van binnenuit beleven, door de ogen van vier jonge renners en met veel aandacht voor hun entourage. Terwijl Van Aert, Sweeck en Iserbyt in volle voorbereiding zitten op de eerste Wereldbekers in de Verenigde Staten, trekt de geblesseerde Van der Poel naar dokter Toon Claes in Herentals.

“Na Jonge benen in 2015 en 2016 was een onderdompeling in de wereld van het veldrijden een volgende logische stap. Elk weekend tussen oktober en februari is de cross voor honderdduizenden kijkers het ultieme verzetje. Het is een fenomeen op zich”, aldus programmamaker Luc Kempen.

De renners zelf zijn alvast tevreden met het resultaat. “Het is nu de tweede keer dat ik deze aflevering zie en ik vind het leuk”, aldus Van Aert. “Ik vind dat het heel naturel overkomt. We moeten ook zelf filmen en dat was in het begin wel wennen. Maar uiteindelijk geef je toch alleen maar prijs wat je zelf wil.” Laurens Sweeck volgt zijn collega. “Normaal gezien stellen ze ons vragen, maar nu moeten we zelf ons verhaal doen voor de camera. Dat vond ik raar, maar het resultaat is echt wel tof”, aldus de crosser uit Schriek.

Sms'je van Van Aert aan Van der Poel

De jongste van het pak, Iserbyt, was onder de indruk. “Voor iemand zo jong als ik is dit een leuke ervaring. Dat pakken ze mij toch al niet meer af. Het fragment waarin ik mijn ambities uit de doeken doe, heb ik wel 25 keer opnieuw moeten doen (lacht). Eerst deed ik het beneden, waar iedereen bij was, maar dat lukte niet. Ik ben dan maar naar mijn kamer getrokken.”

Het verhaal van Van der Poel springt er in de eerste aflevering uit. De kijkers krijgen beelden te zien van de Nederlander op consultatie bij Toon Claes en in het ziekenhuisbed na zijn operatie. “Mijn wangen stonden toen nog wat boller”, lacht Mathieu, die op een bepaald moment zegt dat hij ook een sms’je van Van Aert kreeg. “Dat vond ik een heel mooi en sportief gebaar. Het programma werpt een blik achter de schermen en dat is het mooie aan het concept. Net dat boeit de mensen.”

Kroonprinsen is vanaf 9 januari vier weken lang te zien op Eén om 21u30. De laatste aflevering staat een dag na het WK in Luxemburg geprogrammeerd.

Foto en tekst: ©Niels Rouvroix
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!