Happy Dog Cat

Winst voor Nash, De Boer verstevigt leidersplaats

Winst voor Nash, De Boer verstevigt leidersplaats

Katerina Nash heeft na 2014 voor de tweede keer de wereldbekermanche in Namen gewonnen. De 39-jarige Tsjechische ging Eva Lechner vooraf. Sophie de Boer werd derde en verstevigt daarmee haar leidersplaats. Belgisch kampioene Sanne Cant eindigde 13de op de Citadel, haar zwarte beest.

Sanne Cant blijft ook na Namen de eerste belager van De Boer, maar nu wel op 58 punten achterstand. Het gevolg van een matige dertiende plaats voor de Belgische kampioene. Namen is nooit haar meest geliefde parcours geweest en ook nu kwam ze op geen enkel moment in aanmerking voor een dichte ereplaats.

Voor de overwinning werd het een strijd met drie. Terwijl wereldkampioene Thalita de Jong na een val met pijn aan de heup opgaf, maakten Nash, Lechner en De Boer het verschil ten opzichte van de rest van het deelnemersveld. Niet dat de top drie van pech gespaard bleef. De Boer reed al vroeg een eerste keer lek, ook Lechner zag een tube leeglopen en Nash had meermaals problemen om in haar klikpedalen te geraken.

Duel Nash vs De Boer

Lechner kon na haar lekke band niet meer helemaal terugkeren, zodat het tot een duel kwam tussen Nash en De Boer. In de laatste ronde nam Nash bergop enkele seconden voorsprong, maar ook zij reed nu lek en daardoor zag ze De Boer terugkeren in haar spoor. Toen de Nederlandse dan zelf een tweede keer lek reed, lag de weg naar de zege open voor Nash. De Boer zag ook Lechner nog voorbijrijden en moest genoegen nemen met plaats drie. Ellen Van Loy werd eerste Belgische op de zesde plaats, achter Alice Maria Arzuffi en Christine Majerus.

“Het was een heel boeiende wedstrijd en ik moest optornen tegen twee sterke tegenstanders”, verklaarde Nash na afloop. “In de laatste ronde leek ik het verschil te kunnen maken, maar als gevolg van een lekke band moest ik opnieuw beginnen. Ik had vervolgens dan wel het voordeel dat ik over een propere fiets beschikte, wat toch iets makkelijker rijdt. Ik ben heel blij met deze zege. Zo vaak win ik niet, dus is elke overwinning speciaal. Al is dit wel een unieke plaats.”

De Boer: "missie geslaagd"

“Mijn belangrijkste doel vandaag was om voor Cant te finishen en mijn voorsprong in de Wereldbeker uit te bouwen”, stelde De Boer. “Wat dat betreft is mijn missie geslaagd, maar het had nog wat mooier kunnen zijn. Een eerste lekke band en een val leverden nog niet te veel averij op, maar die tweede lekke band in de slotronde was er te veel aan.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Vind uitslagen WB Namen en klassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!