Velofollies 2023

Erwin Vervecken voorspelt snelle Scheldecross

Erwin Vervecken voorspelt snelle Scheldecross

Antwerpen maakt zich zaterdag op voor de 12de editie van de Scheldecross op Linkeroever. Volgens parcoursbouwer Erwin Vervecken belooft de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee een razendsnelle wedstrijd te worden.

Zolang de weergoden zich van hun zachtste kant tonen, blijft het wachten op ploeterende renners. Ook zaterdag in Antwerpen lijken de fietsen gespaard te blijven van extra ballast. Eén voordeel: als supporter mag u uw botjes thuis laten.

Antwerpen zal zijn status als snelle cross dus alle eer aandoen. Afgelopen zaterdag behaalden de renners in Essen gemiddelde snelheden tot 27 kilometer per uur. "Als de weersomstandigheden niet veranderen, krijgen we zaterdag de snelste cross van het jaar", voorspelt organisator Erwin Vervecken. "De loopstrook richting de Schelde en terug is iets langer geworden, maar die zal het tempo niet te veel naar beneden halen.”

Marianne Vos

Bij de vrouwen kan Sanne Cant op Linkeroever een drie op een rij boeken, al belooft het net zoals in Essen opnieuw een spannende race te worden. Toen doken er maar liefst 10 dames in elkaars wiel de laatste ronde in, om uiteindelijk in een spannende sprint te vechten voor de bloemen.

"Op zo'n snelle omloop is het makkelijker om te volgen", weet Ellen Van Loy, vijfde in Essen. "Zonder een lekke band had ik misschien zelfs mee kunnen sprinten voor de overwinning." Van Loy, die recent haar contract verlengde, wacht dit seizoen nog op haar eerste zege, maar is met 8 podiumplaatsen aan een regelmatig jaar bezig.

Cant kan bij een zege in Antwerpen een uitstekende zaak doen in de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee, maar op het strand van Sint-Anneke zal de meeste aandacht allicht naar Marianne Vos gaan. De 7-voudige wereldkampioene duikt voor het eerst in twee jaar nog eens het veld in. Negen jaar geleden schreef ze de cross in Antwerpen voor de eerste en enige keer bij op haar indrukwekkende palmares. Wat kan het Nederlands toptalent zaterdag al tonen?

Bron tekst en foto: Golazo.

Vind info van de Scheldecross via onze kalenderpagina

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!