Lars Boom maakt snel progressie

Lars Boom maakt snel progressie

9de in Asteasu, 5de in Zkrosa en vandaag opnieuw 5de in Igorre, zij het wel op minieme achterstand van winnaar Stan Godrie. Pas in de slotronde kraakte hij. Lars Boom haalt nog geen topniveau, maar zet wel snel grote stappen. We kijken nu al uit naar de WB-manche in Heusden-Zolder.

Met zijn vieren kleurden ze vandaag de wedstrijd in het Baskische Igorre: de Spanjaard Ismael Esteban, de Italiaan Nadir Colledani en de Nederlanders Stan Godrie en Lars Boom. In de slotronde moest Boom zijn kompanen laten rijden en finishte uiteindelijk als vijfde op slechts een tiental seconden van winnaar Godrie.

Uiteraard moeten we dat resultaat in zijn juiste perspectief zien, maar dat er progressie is, is duidelijk. Zijn Baskische trip zal Boom toch wel vertrouwen geven met het oog op de komende weken. "De eerste crossen zijn altijd lastig", reageerde hij een paar dagen geleden nog bij Wielerflits.nl. "Dat was vorig jaar ook zo. Ik heb dan wel wat aan mijn techniek gewerkt, maar je moet er toch altijd nog wat inkomen."

Valencia

Boom trekt nu op ploegstage met zijn nieuwe LottoNl-ploegmaats en rijdt hij volgend weekend nog een wedstrijd in Valencia. Daarna zien we hem in principe terug in de wereldbekermanche van Heusden-Zolder. "Duelleren met Van der Poel en Van Aert zal niet lukken", aldus Boom.

"Ook achter die twee is het niveau uiteraard een stuk hoger dan hier in het Baskenland. Maar ik ga mijn best doen. Tenminste als bondscoach Gerben de Knegt me selecteert. Wat dat betreft moet ik bij de beste zes Nederlanders zijn. We zien wel of De Knegt me meeneemt."

Na Heusden-Zolder gaat Boom ook nog van start in een Belgische wedstrijd tussen Kerst en Nieuwjaar -onderhandelingen lopen nog-, waarna hij op 3 januari in Surhuisterveen zijn eerste cross in LottoNl-outfit zal betwisten. Ook het NK in Sint-Michielsgestel en de wereldbekermanches in Fiuggi (Italië) en Hoogerheide staan nog op zijn programma in de aanloop naar het WK in Luxemburg.


Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!