Indrukwekkende solo van Mathieu van der Poel in Overijse

Indrukwekkende solo van Mathieu van der Poel in Overijse

Knappe zege van Mathieu van der Poel in Overijse vandaag. Op en rond de Tenotsberg sloeg hij al in de beginfase een kloofje op Wout van Aert, die twee eindigde. Kevin Pauwels reed een uur lang op plaats drie rond. Jens Adams werd vierde na een knappe remonte.

Gisteren bracht Wout van Aert de bordjes in evenwicht. Vandaag 'schoot' Mathieu van der Poel zichzelf opnieuw op voorsprong. 11-10 voor de Nederlander in de zegestand van het huidige veldritseizoen. En die elfde voor de Nederlander was er eentje met brio. Al in de openingsfase trok Van der Poel het peloton op een lint en zette die inspanning door.

Kevin Pauwels probeerde zich vast te bijten in het wiel, maar zag al gauw het zinloze van de poging in. Pauwels wond er na afloop geen doekjes om. "Het is best vervelend deze winter. Ik haal al bij al een degelijk tot zeer goed niveau, maar ik kan nooit meedoen voor de zege. Ook vandaag weer. Met die verschroeiende start snijden Van der Poel en Van Aert ons de benen af. Niet gemakkelijk."

Was het gisteren Van Aert die er in de openingsronde duchtig de pees oplegde, dan moest de wereldkampioen in Overijse het hoofd buigen. "Ik had geen antwoord op die eerste demarrage van Mathieu. Hij startte wel bijzonder flitsend. Ik geraakte wel snel voorbij Kevin Pauwels, maar ik voelde op de beklimming van de Tenotsberg toch vrij snel dat Van der Poel vandaag beter was. Ik zette nog wat druk, maar ik kon hem nooit echt bedreigen."

En daarmee is het verhaal van de wedstrijd meteen geschreven. Van der Poel begon aan een solo van een uur, Van Aert en Pauwels reden datzelfde uur respectievelijk in tweede en derde positie. Niemand die er in nog in slaagde om de top drie het vuur aan de schenen te leggen.

Van der Poel: "gefrustreerd na Essen"

"Ach, ik kan er mee leven", aldus Pauwels nog. "Zeker na die tweede plaats van gisteren. Dit is een goed weekend geweest." Ook Van Aert legde zich neer bij de nederlaag. "Ik ben in Essen, waar ik op mijn beurt een uur alleen voorop reed, heel diep geweest. Daar had ik in de openingsronde nog wat last van. Eenmaal de kloof vijftien seconden bedroeg, heb ik niet langer aangedrongen. Van der Poel is de verdiende winnaar."

De Nederlander sprak na afloop toch van een kleine revanche. "Ik was gefrustreerd na die pech in Essen, gisteren. Dat was een wedstrijd vrij dicht bij huis, en dan wil je goed voor de dag komen. Dus had ik iets recht te zetten, vond ik. Al moet ik toegeven dat ik niet zinnens was om een uur lang alleen rond te fietsen. Het was best een lastige cross. Ik koos voor een snelle opening om daarna wat gas terug te nemen. Het is uiteindelijk anders gelopen... "

"Dat het nu 11-10 is? Daar ben ik niet zo mee bezig. Belangrijker is dat ik nu al bijna evenveel zeges tel als vorige winter in het hele seizoen."

Ook verdienstelijk: Jens Adams. Na een rampzalige start slaagde de ploegmaat van Wout van Aert er in om zich alsnog een weg naar voor te banen. Bij het ingaan van de laatste ronde ging hij op en over Michael Vanthourenhout en Wietse Bosmans met succes op zoek naar de vierde plaats. In die slotfase deed trouwens Tim Merlier -ook al een pion van Crelan-Vastgoedservice- hetzelfde. Merlier zou vijfde eindigen.

Sophie de Boer beste dame

Ook in de dameswestrijd was het Nederland boven. In Essen moest Sophie de Boer nog de duimen leggen tegen Sanne Cant, maar in Overijse stak De Boer er bovenuit. Eerst deed ze dat in het gezelschap van Ellen Van Loy en Lucinda Brand, maar al vrij snel was duidelijk dat De Boer beter was dan haar concurrentes.

Ze won uiteindelijk vrij gemakkelijk, terwijl Ellen Van Loy haar tweede plaats vasthield. Jolien Verschueren deed bij de dames wat Jens Adams bij de heren deed: na een slechte start alsnog sterk eindigen. Bij Verschueren leverde dat zelfs nog een podiumplaats op. Sanne Cant had haar dagje niet en deed nooit mee voor winst.

Dubbel voor Iserbyt

De beloftenwedstrijd werd gewonnen door wereldkampioen Eli Iserbyt na een leuk duel met Quinten Hermans. Voor de West-Vlaming was het zijn tweede zege in evenveel dagen. Adam Toupalik eindigde op plaats drie.

Andreas Goeman won de juniorenrace, voor de Brit Daniel Tulett en Timo Kielich. Witse Meeussen tot slot was de beste nieuweling.

Foto's: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!