Sanne Cant sprint naar zege na tactisch steekspel

Sanne Cant sprint naar zege na tactisch steekspel

In Essen heeft Sanne Cant de vierde manche in de IJsboerke Ladies Trophy aan haar palmares toegevoegd. Na een tactisch heel boeiende strijd hield ze in de sprint net Sophie de Boer achter zich. Ze wordt nu tweede in de stand achter Thalita de Jong, die derde werd.

De Jong moest wegens een probleem met het versnellingsapparaat al meteen de materiaalpost in om een andere fiets te nemen. De wereldkampioene zakte daardoor weg naar de tiende plaats, maar na twee rondjes achtervolgen sloot ze aan bij de vijf vrouwen sterke kopgroep met Cant, De Boer, Ellen Van Loy, Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot.

Er ontspon zich een tactische wedstrijd waarbij het tempo in de voorlaatste ronde zodanig werd gedrukt dat met de wederoptredende Nikki Brammeier, Kaitlin Antonneau, Loes Sels en Emma White zelfs nog vier rensters konden aansluiten. In de slotronde waren het uiteindelijk toch weer de al langer in de voorlinie strijdende rensters die de bovenhand namen.

Cant dwong op het goede moment de koppositie af en toen De Jong na de trappen iets moeilijker in haar klikpedalen raakte, kon de Belgische kampioene een miniem kloofje slaan. De Boer kwam nog sterk aandringen bij de reeds uitbollende Cant, maar kwam net te laat om haar de zege nog af te snoepen.

"Was schrikken"

“Het was toch wel schrikken toen Sophie nog langszij kwam”, erkende Cant. “Ik wist niet dat ze zo dichtbij was, anders had ik nog wel een jump geplaatst. Ik had blijkbaar nog een wiel over, dat valt dus nog mee. Ik denk dat mijn ervaring in de slotronde de doorslag heeft gegeven. Het was een snelle, tactische wedstrijd en dan moet je aanvoelen op welk moment je absoluut de koppositie moet opeisen. Hier was dat net voor de laatste trappenpartij. Dan moet je ook soms wat gedurfde manoeuvres maken, maar ik denk dat alles door de beugel kon. Iedereen heeft de handen aan het stuur gehouden en niemand heeft een concurrente in de hekken gereden."

Sophie de Boer kwam dus niet veel tekort. “Ik weet dat ik Sanne in een sprint kan verslaan, maar nu moest ik van iets te ver komen. Ik had me laten wegdringen naar de derde plaats en toen Thalita dan niet in haar klikpedaal raakte, ontstond er een kloofje. Ik raakte nog tot bij Sanne, maar de meet lag net niet ver genoeg om er ook nog voorbij te gaan.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Vind uitslagen en klassementen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!