Wietse Bosmans pakt 40 welgekomen UCI-punten in Duitse Bensheim

Wietse Bosmans pakt 40 welgekomen UCI-punten in Duitse Bensheim

Wietse Bosmans trok gisteren naar het Duitse Bensheim met als doel UCI-punten sprokkelen. Door de zege te pakken, is de Beobank-Corendonrenner alvast in zijn opzet geslaagd.

Terwijl gisteren alle ogen gericht waren op de vijfde manche van de Superprestige in Spa-Francorchamps, werd er ook in het buitenland gecrost. Wietse Bosmans trok naar het Duitse Bensheim op zoek naar UCI-punten en slaagde ook in zijn opzet door de wedstrijd te winnen.

De Beobank-Corendonrenner won solo, voor Daan Soete en Sascha Weber. "En zo ben ik weer een stap dichter bij de top vijftig en een Wereldbekerselectie. Wanneer ik die te pakken heb, is afwachten. Ik moet zelf punten blijven sprokkelen en ben ook afhankelijk van diegenen die voor mij staan", klinkt het op de teamwebsite. Hendrik Sweeck finishte als negende.

Ook bij elite dames een Belgische zege in Bensheim, Joyce Vanderbeken. De Nederlandse Lindy Anrooij en de Duitse Lisa Heckmann vervolledigden het podium

Tsjechië en Zwitserland

Radomir Simunek mocht in Jabkeniz op het hoogste schavotje. De Tsjech ging in een manche van de Toi Toi cup de minder bekende landgenoot Jan Nesvadba en de Pool Marek Konwa vooraf.

In het Zwitsere Nyon stonden twee Belgen aan de start. Yorben Van Tichelt finishte als vierde en Kenneth Van Compernolle werd veertiende. De Zwitsers namen het volledig podium in: 1. Lukas Flückiger 2. Nicola Rohrbach 3. Simon Zahner.

Foto: ©Christopher Jobb




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!