Comeback: Sven Nys rijdt vannacht WK 'singlespeed' in VS

Comeback: Sven Nys rijdt vannacht WK 'singlespeed' in VS

Sven Nys is donderdagmorgen afgereisd naar de Verenigde Staten. Niet zomaar. Nys treedt er terug in competitie. Vannacht neemt hij in Portland deel aan het WK 'cyclocross singlespeed', crossen zonder versnellingen. 

Geen Sven Nys in Francorchamps te bespeuren. Ploegleiders Kris Wouters en Sven Vanthourenhout namen er de honneurs waar voor Telenet-Fidea. Nys vertoeft immers in de States. Woensdagavond werd hij nog gelauwerd op het gala van de Kristallen Fiets, donderdagmorgen reisde hij vanuit Schiphol al af naar Portland.

Daar neemt hij vannacht deel aan het WK cyclocross 'singlespeed', een WK voor fietsen zonder versnellingen dus. Op twitter wordt in de VS al verheugd gereageerd op de deelname van de 'Lord of Louisville', verwijzend naar Nys' wereldtitel in 2013.

Ook al heeft hij al maanden geen competitie meer in de benen, hij wordt op twitter gebombardeerd tot topfavoriet. Begrijpelijk, als je weet dat Nys al die maanden is blijven sporten en momenteel slechts 1 kilogram boven zijn competitiegewicht zit...

By the way, Nys is niet de eerste die dat WK singlespeed betwist. In het verleden nam ook Ben Berden er al aan deel. Leuk extraatje trouwens: naar goede traditie laat de winnaar na afloop een tattoo zetten. Benieuwd hoe Sven Nys volgende week in Amsterdam van het vliegtuig stapt...





Foto's: twitter




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!