Happy Dog Cat

Jens Vandekinderen mikt op goed resultaat in Francorchamps

Jens Vandekinderen mikt op goed resultaat in Francorchamps

Veldritprof Jens Vandekinderen (23) zit in de hoek waar de klappen vallen. Onder meer door tegenvallende resultaten in de Amerikaanse wereldbekermanches is hij uit de top vijftig van de UCI-ranking getuimeld. Hij focust nu op Superprestige en DVV Trofee. Om te beginnen, morgen in Francorchamps.

De jonge West-Vlaming knokte zich vorig jaar in de top vijftig van de UCI-ranking, dat hem startrecht verschafte in de Wereldbeker. Knap, maar die medaille heeft dus ook zijn keerzijde.

"Ik trok daarvoor naar het buitenland", aldus Vandekinderen. "Maar de voorbije weken heb ik al die kostbare punten verspeeld. De enige optie was om een pak punten te pakken in de Amerikaanse wereldbekermanches en zo die gesprokkelde punten van vorig jaar te verdedigen." Maar dat is grandioos mislukt. Zowel in Las Vegas als in Iowa deed Vandekinderen het allesbehalve uitstekend.

"Ik kende deze zomer nochtans een goede voorbereiding", vertelt de Kalas-NNOF-prof. "Maar eenmaal het veldritseizoen gestart, lukte het niet. In Iowa was het zelfs zo erg dat ik in 50ste stelling reed en ontgoocheld de wedstrijd verliet. Dan zak je natuurlijk weg in de UCI-ranking. En opnieuw naar het buitenland trekken om punten te sprokkelen, zie ik dit seizoen niet zitten. Dat kost gewoon onmenselijk veel energie."

"Gevoel is stilaan weer beter"

Dus moet Vandekinderen het voor de rest van het seizoen doen zonder Wereldbeker en focussen op de wedstrijden in eigen land. Vooral de crossen van de Hansgrohe Superprestige en de DVV Trofee staan op zijn verlanglijstje. "Week na week heb ik een beter gevoel. Zondag in Hamme eindigde ik 17de. Nog niet het verhoopte resultaat, maar hopelijk komt dat snel. In Francorchamps wil ik de lijn doortrekken. Op een omloop die me in principe goed moet liggen, mik ik op een plaats in de top vijftien."

Gelukkig hoeft Vandekinderen zich niet te veel zorgen te maken omtrent zijn profbestaan. Ook volgend jaar ligt hij nog onder contract bij zijn ploeg. "Dat is een geruststelling, natuurlijk. En ik wil daar ook niet te veel mee bezig zijn. Eerste doel is nu opnieuw een aanvaardbaar niveau te halen." Binnen een tweetal weken last Vandekinderen alvast een vijfdaagse stage op Mallorca in.


Foto's: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!