Akkefietje tussen Baestaens en Adams 'opgelost' via Facebook

Akkefietje tussen Baestaens en Adams 'opgelost' via Facebook

Het was een actie die we toch niet gewend zijn in het veldritwereldje: een dispuut tussen Jens Adams en Vincent Baestaens. Het leidde tot de -al dan niet terechte- uitsluiting van beide renners. Die legden de ruzie ondertussen bij via de sociale media.

Een eind achter alleenheerser Mathieu van der Poel ontspon zich in Hamme plots een vreemd incident. Vincent Baestaens en Jens Adams gingen in de clinch. Op de tv-beelden lijkt het alsof Adams eerst een elleboogstoot uitdeelt, waarna Baestaens zich zwaar revancheert en Adams tot twee keer toe een ferme duw geeft.

Baestaens werd onmiddellijk uitgesloten. Terecht, zoals in het voetbal ook natrappen niet kan, is ook dit 'not done' in het veldrijden. Maar daarmee was de kous niet af. Na afloop herbekeek de jury de beelden en werd ook Adams gediskwalificeerd wegens "een elleboogstoot", aldus de jury.

Klassement om zeep

Jens Adams was er het hart van in. De Crelan-Vastgoedservicerenner verspeelde daardoor zijn goed klassement in de DVV-Trofee. Samen met ploegleider Johan Verstrepen ging hij verhaal halen bij de jury, maar die was onverbiddelijk. Later vanavond gaf Adams wat uitleg op zijn Facebookpagina.

"Ik ben nog steeds zwaar onder de indruk", aldus de Kempenaar. "Onder de indruk van mijn uitsluiting en van de perceptie die leeft na het bekijken van de beelden op Sporza. Ik schrok zelf toen ik de beelden zag in de jurywagen en de commentaar hoorde. Maar... op mijn erewoord, ik heb -net voor het feitelijke incident waarbij Vincent reageert- absoluut geen elleboogstoot uitgedeeld. Wel maakte ik een armbeweging waarmee ik Vincent wilde aanmanen het rustiger aan te doen. Er werd teveel gewrongen om elkaar voorbij te steken op plaatsen waar dat quasi onmogelijk was. Helaas werd dit gebaar door de jury en Vincent anders geïnterpreteerd. Ik ben van nature uit absoluut geen agressieve renner en ik probeerde ook rustig te blijven wanneer ik op de grond geduwd werd."

200 Zwitserse frank boete

Vincent Baestaens excuseerde zich, ook al via een Facebookbericht. "Bij deze wil ik mij bij iedereen verontschuldigen voor mijn gedrag vandaag op de cross te Hamme. In eerste plaats bij Jens adams, mijn tegenreactie was niet correct, maar in het heetst van de strijd liet ik mij meeslepen. Ik zal de straf die ze mij hiervoor opleggen aanvaarden." Die straf bedraagt -voor beide renners trouwens- 200 Zwitserse frank, om en bij de 185 euro, en de diskwalificatie.

Jens Adams aanvaardde de excuses van de Beobank-Corendonprof. "Hoe vervelend ook, bij deze wil ik de zaak positief afsluiten", eindigt Adams positief. "Zand erover en op naar volgend weekend, wanneer we elkaar op een faire manier zullen bekampen!"

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!