Wereldkampioen laat zich niet opjagen

Wereldkampioen laat zich niet opjagen

Na een pauze van bijna vier weken hervat de DVV Trofee zondag in Hamme. Titelverdediger Wout van Aert heeft na zijn tweede plaatsen in Ruddervoorde en Asper-Gavere niets aan zelfvertrouwen ingeboet. "Ik heb niet het gevoel dat ik mij terug moet bewijzen."

De Flandriencross wordt door het wegvallen van de wereldbeker in Koksijde nog maar de vijfde wedstrijd van de maand voor Van Aert. "Ik heb er bewust voor gekozen om het in november wat rustiger aan te doen", bekent de wereldkampioen in een persbericht van de Flandriencross. "Om wat aan frisheid te winnen en wat extra trainingen in te lassen. Nu komen de dubbele weekends er terug aan en is de honger om me te laten zien wat groter geworden."

Van Aert opende de maand met een knappe overwinning op de Koppenberg, maar daarna moest hij in het duel met Mathieu van der Poel twee keer de duimen leggen. In Gavere eindigde hij op meer dan een minuut van zijn Nederlandse concurrent.

“Tweede, dat is nog altijd een mooi rapport als je een mindere dag hebt”, lacht de wereldkampioen. “Of Mathieu nu wat sterker is? Het is goed dat iedereen zich nu bezighoudt met ons duel, maar ik heb niet het gevoel dat er iemand nu een voordeel heeft op de ander. Het is elke cross jezelf opnieuw bewijzen, elke wedstrijd is een nieuwe kans. Details zullen ook dit weekend opnieuw het verschil maken en ik heb niet het gevoel dat ik na Ruddervoorde en Gavere opnieuw iets te bewijzen heb.”

"Kettingproblemen worden uitvergroot"

Van Aert laat zich niet opjagen, ook niet door de kettingproblemen die hem achtervolgen. "We zijn bezig met een oplossing en ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn fiets helemaal op punt zal worden gesteld. Ik maak er me niet al te druk in. Eerlijk, ik heb al meer energie gestoken in het antwoorden op vragen over die pech dan in de problemen zelf. Het wordt allemaal een beetje uitvergroot. Logisch ook als je helemaal voorin rijdt, maar ik ben heus niet de enige die dit seizoen al kettingproblemen heeft gehad.”

In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee heeft Van Aert een voorsprong van bijna twee minuten op Kevin Pauwels. Van der Poel volgt door zijn 15de plaats in Oudenaarde al op meer dan vijf minuten. Op het ongewijzigde parcours van de Flandriencross hoopt hij zijn voorsprong nog wat uit te diepen.

“Ik heb van dit klassement een belangrijk doel van het seizoen gemaakt”, bevestigt Van Aert. “Het ziet er na twee manches goed uit, maar er staan nog zes crossen op het programma. Daar kan nog veel in gebeuren, maar tijdens de wedstrijd rij je sowieso met dat klassement in je achterhoofd.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: persbericht Golazo

Info Flandriencross via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!