Organisatie Koksijde: 'tickets worden terugbetaald'

Organisatie Koksijde: 'tickets worden terugbetaald'

Deze namiddag kwam er nog een persbericht vanuit de gemeente Koksijde, dat samen met de plaatselijke Veloclub de WB-manche organiseert. Daarin wat extra uitleg, met onder meer de mededeling dat alle gekochte tickets zullen terugbetaald worden...

“Na verkenning van het parcours en verslag van brandweer en politie hebben we moeten besluiten dat de omstandigheden dermate gevaarlijk waren dat de cross in zijn totaliteit werd afgelast", aldus burgemeester Marc Vanden Bussche. "De nadars liggen op de grond, er zijn takken van de bomen op het parcours gevallen en er was een groot risico voor nog meer schade. Ook een deel van de VIP-tent is weggevlogen, de keuken is onbruikbaar. De veiligheid van zowel de wielrenners, toeschouwers als medewerkers kwam dus in gevaar.”

“We hadden eerst gedacht om enkel de wedstrijden van deze voormiddag te moeten annuleren, maar na telefonisch contact bleken de precieze meteovoorspellingen ook voor de rest van de dag heel gevaarlijk. Het is de eerste keer in 48 jaar dat de wereldbeker cyclocross in Koksijde wordt afgelast.”

“Met veel spijt in het hart en met volle begrip van de UCI hebben we deze beslissing moeten nemen: de veiligheid moet immers primeren boven de sportieve belangen. We staan er op iedereen te bedanken voor het getoonde begrip in deze uitzonderlijke beslissing. We kijken met z’n allen uit naar de wereldbeker op 19 november 2017 en het BK in januari 2018 en hopen dat de weergoden ons beter gezind zullen zijn.”

Tickets terugbetaald

Christelle Reille, offroadmanager bij de UCI, heeft het over een 'primeur in de geschiedenis van de Wereldbeker'. "Het is inderdaad de allereerste keer dat een wereldbekermanche wordt afgelast. Maar we staan volledig achter de beslissing van de Koksijdse burgemeester. Dat het deze namiddag minder erg was dan verwacht, is praat na de vaak. We wilden geen risico's nemen."

Goed nieuws wel voor de moedigen die reeds naar Koksijde waren afgezakt óf een ticket in voorverkoop hadden aangeschaft. "De organisatie zal alle tickets terugbetalen. Praktische info over de terugbetaling, wordt later gecommuniceerd."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!