Wat vermag Klaas Vantornout in het Hasseltse Kapermolenpark?

Wat vermag Klaas Vantornout in het Hasseltse Kapermolenpark?

Exact een jaar geleden beleefde Sven Nys een van zijn laatste topweekends als renner met zowel winst in Hasselt als in Koksijde. Wie wordt morgen de opvolger van Nys? Bij afwezigheid van Van der Poel en Van Aert lijkt Klaas Vantornout is één van de mogelijke kanshebbers.

In het seizoen 2016-2017 krijgen we Klaas Vantornout versie 3.0 te zien. "Klopt", lacht de Torhoutenaar. "De versie die dicht aanleunt bij de 1.0, namelijk de jonge Klaas Vantornout die het veldrijden met plezier beoefende. Dat was de voorbije jaren niet meer het geval. De stress en de druk eisten hun tol."

"Maar zie, ik heb die druk van me afgeschoven en het is opnieuw een stuk leefbaarder. Plezanter ook. Eerlijk? Ik denk momenteel zelfs niet meer aan stoppen. Ook al ben ik er ondertussen 34, op die manier kan ik nog wel even doorgaan." Dat teruggevonden plezier uit zich ook in de resultaten. Waar hij vorig jaar maandenlang van het kastje naar de muur werd gereden, doet Lange Klaas dit seizoen weer mee voor de (ere)prijzen.

Wedijveren tegen Van der Poel en Van Aert kan momenteel niemand. Maar daarachter is Vantornout een toonbeeld van regelmaat. Zijn uitslagenlijstje in de klassementscrossen liegen niet: 6de in Gieten, 8ste in Ronse, 5de in Zonhoven en op de Koppenberg, 9de in Ruddervoorde en 4de in Gavere. Alleen in Valkenburg moest hij opgeven. "Omdat ik niet fit was. Maar anders mag ik inderdaad niet klagen. Tussendoor behaalde ik trouwens nog een zege in Zwitserland en werd ik 3de in Geraardsbergen."

Morgen start Vantornout dus in de Hasseltse Soudal Classic. "Bedoeling is om voluit te gaan", klinkt het overtuigd. "In Hasselt staan Van Aert en Van der Poel niet aan de start. Dan moet je proberen om voor de zege te gaan, ook al is de concurrentie best groot. Ik ben niet zinnens me te sparen voor Koksijde." De omloop ligt er naar verluidt best zwaar bij. Iets wat Vantornout op het lijf geschreven is...

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Info GP Hasselt via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!