Koksijde: nieuwe x-duin krijgt in januari 2018 naam van Belgische kampioen

Koksijde: nieuwe x-duin krijgt in januari 2018 naam van Belgische kampioen

Zondag staat in Koksijde de 4de manche van de Wereldbeker op de agenda. Het gespreksonderwerp de voorbije dagen was de nieuwe duin op de omloop. "Als die zo zwaar is, moeten we die meteen maar een naam geven", klinkt het bij organisator Jan Deramoudt.

Het Marlux-Napoleon Gamesteam verkende woensdag het parcours van de Duinencross. Na afloop regende het tweets. Dieter Vanthourenhout bond als eerste de kat de bel aan. Aanleiding: een nieuwe -hoge- duin, vrijwel onmiddellijk na de start. Ook Adrie van der Poel vond de veranderde passage "jammer". Klaas Vantornout is de nieuwe duin dan weer genegen. "Een extra loopstrook bergop kan geen kwaad", aldus Klaas, die wel graag een stukje met de fiets op de schouder klautert.

In Koksijde schrokken ze best van zoveel commotie. "Eigenlijk betreft dit een broodnodige aanpassing", vertelt Jan Deramoudt van de organiserende Koninklijke Veloclub. "Vorig jaar veroorzaakte een riooldeksel een valpartij. En dat kan niet de bedoeling zijn. Dus ontwijken we nu die zone, waarin overigens ook een gevaarlijke S-bocht zat."

Herygers, Albert en... ?

"Zo kwamen we bij die nieuwe duin terecht. Een mooie brede hindernis. Niet onbelangrijk: volgend seizoen organiseren we het BK. Dus willen we dat onze omloop nu al in orde is." En Deramoudt maakt van de nood meteen een deugd. "Als die duin dan toch zo zwaar is, late, we hem na het BK dan maar meteen de naam van de toekomstige Belgische kampioen geven", klinkt het. Na de Herygers- en Albertduin, hebben we vanaf nu dus een nieuwe x-duin.

Nog richting BK werd een tijd geleden ook geopperd om opnieuw in de Vandammestraat te finishen. "Organisatorisch helaas onhaalbaar", aldus Deramoudt nog. "We behouden de huidige finishzone."

3 jaar langer Wereldbeker

Nog nieuws: Koksijde streeft naar een contract met de UCI en Belgian Cycling om nog 3 jaar langer de wereldbeker te organiseren. "Vroeger waren dat steeds éénjaarscontracten. We streven inderdaad naar projecten op langere termijn. En het ziet er goed uit. We hebben ondertussen een mondelinge toezegging. Hopelijk staat die ook snel op papier", aldus Deramoudt, die ook nog de stevige band tussen de gemeente én de Veloclub aanhaalt. "De gemeente heeft trouwens een financiële geste gedaan richting de club. Een bewijs dat ook zij geloven in het concept en de uitstraling die de Duinencross met zich meebrengt."

Nog een leuk nieuwtje voor zowel de toeschouwers, mecaniciens als pers: het rennerspark verhuist naar de militaire basis en wordt zo een stuk toegankelijker voor iedereen...

Foto: twitter Marlux-Napoleon Games / Tekst: Nico Dick

Info WB Koksijde via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!