Tom Meeusen klieft als beste door zandbak van De Ster

Tom Meeusen klieft als beste door zandbak van De Ster

Tom Meeusen heeft zijn eerste van het seizoen op zak. In de Waaslandcross -de tweede Soudal Classic- beslechtte de Essenaar een tweestrijd met Rob Peeters in zijn voordeel. Europees kampioen Toon Aerts werd derde. Bij de dames triomfeerde Sanne Cant, haar vijfde deze winter.

De Waaslandcross begon in mineur voor uittredend winnaar Laurens Sweeck. De ERA-Circuskopman zag al in de start zijn ketting aflopen en verloor kostbare tijd. Vanuit laatste positie vocht hij zich nog terug naar een 15de stek, meer zat er niet in.

Wel goed weg: Tom Meeusen. Al in de tweede ronde reed de Kempenaar weg van de verzamelde tegenstand. Alleen Rob Peeters -die in Sint-Niklaas een rondje op zijn maat vond- was bij machte te reageren en hield zijn ex-ploegmaat een half uur binnen schot.

Meeusen fietste dapper verder, maar meer dan tien, twaalf seconden kreeg de kopman van de Telenet-Fidea Lions niet bij elkaar gesprokkeld. "Toegegeven, Rob bleef ferm druk zetten", aldus Meeusen na afloop. "Maar ik geloofde wel in mijn kansen." Peeters zelf weigerde zich snel gewonnen te geven. "Ik denk dat we elkaar waard waren", vertelde Peeters, die bij afwezigheid van kopman Van Aert zelf de eer van Crelan-Vastgoedservice hoog hield. "Eerlijk? Ik heb lang gedacht dat ik de kloof met Tom kon dichten."

Kloof verdubbeld op het strand

Het verschil tussen de twee bleef rondenlang intact. Tot Peeters een foutje maakte in het zand en de kloof plots werd verdubbeld. "En dan was het voorbij", lachte de Desselnaar. "Ik probeerde nog een rondje alles te geven, maar ik kwam geen seconde dichter meer. Vanaf dan koos ik voor het behoud van de tweede plaats."

Meeusen klaarde de klus zonder veel moeite. Zijn eerste seizoenszege en daar was hij blij mee. "Ik ben toch een van de weinige crossers die elk seizoen zijn overwinning pakt. Bij deze is dat ook dit jaar opnieuw gelukt. Al had ik wel de handen vol aan Rob. Gelukkig maakte hij als eerste een foutje. Trouwens best een lastige wedstrijd. Het zou best kunnen dat de inspanningen van vandaag in de kleren kruipen. Zien wat dat morgen geeft in Ruddervoorde."

Toon Aerts werd fraai derde. Op iets meer dan twee ronden van het einde rukte hij zich los van een achtervolgend groepje met daarbij de broers Vanthourenhout en Tim Merlier.

Cant klopt Verschueren

Sanne Cant won de dameswedstrijd na een beklijvend duel met Jolien Verschueren. Cant schoot goed uit de startblokken, Verschueren traditioneel een pak minder. Maar de Oost-Vlaamse rukte stelselmatig op om in de voorlaatste ronde aansluiting te vinden bij de Belgische kampioene.

"Helaas. In de slotronde ging ik toch in de fout, waardoor ik Sanne opnieuw moest laten gaan", aldus de winnares van de Koppenbergcross. Voor Cant was het al haar vijfde seizoenszege. "Al bij al niet slecht, denk ik. Het totaal dikt stilaan aardig aan." Morgen verdedigt de Lilse haar leidersplaats in de Superprestige.

In de jeugdcategorieën waren de buitenlanders aan de macht. De Nederlander Noah Vreeswijk was de beste nieuweling, voor de Brit Ben Tulett en Joachim Van Looveren. De Fransman Nicolas Guillemin klopte de Brit Ben Turner in een spannende juniorencross. Daarin kregen we zelfs een volledige buitenlands podium: de Nederlander Hazenkamp werd derde.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Uitslagen Waaslandcross via onze kalenderpagina en info Jaarmarktcross Niel via deze link
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!