Gianni Vermeersch hoopt dit weekend goede gevoel terug te vinden

Gianni Vermeersch hoopt dit weekend goede gevoel terug te vinden

Gianni Vermeersch is zowel morgen in Sint-Niklaas als zondag in Ruddervoorde van de partij. De West-Vlaming hoopt er het goede gevoel terug te vinden. "Na mijn terugkeer uit de States, loopt het voor geen meter." Zijn teamcoach Bart Wellens blijft gelukkig geduldig.

Vijfde in de wereldbekermanche in het Amerikaanse Iowa. En daags nadien -weliswaar met een iets mindere bezetting- deed Vermeersch op dezelfde omloop zelfs mee voor winst, maar werd uiteindelijk tweede na David van der Poel. Het West-Vlaamse talent zette er meteen zijn nieuwe team Steylaerts-Verona op de kaart.

"En dacht ik vertrokken te zijn voor een goede periode", redeneerde Vermeersch logischerwijze. "Maar dat valt dus ferm tegen." Sinds zijn terugkeer uit de States rijdt Vermeersch immers geen deuk in een pakje boter meer. Tot zijn eigen frustratie. "Ik snap er zelf ook niets van. Ik verzorg me, ik train goed, mijn testen voor aanvang van het seizoen waren oké, ... En toch loopt het momenteel niet echt. Moeilijk te vatten." Alleen in Ronse haalde Gianni nog net de top tien.

Die mindere resultaten kostten hem trouwens een selectie voor het EK in Pontchâteau, vorige zondag. "Enerzijds had ik die niet-selectie zien aankomen. Anderzijds... Deden Tim Merlier of Wietse Bosmans het zoveel beter dat zij wél een selectie konden claimen? Soit, ik moet vooral in eigen boezem kijken. Als ik mijn normale niveau haal, moet ik er daar altijd bij zijn."

Zware trainingsweek

Vermeersch profiteerde er dan maar van om een zware trainingsweek in te lassen. En dat had dan weer zijn weerslag op zijn wedstrijd op de Koppenberg. "Door die zware arbeid stond ik op de Bult van Melden niet echt fris aan de start en werd pas 17de. Maar hopelijk pluk ik daar dit weekend de vruchten van."

Morgen start Gianni Vermeersch in Sint-Niklaas (Soudal Classics), zondag in Ruddervoorde (Hansgrohe Superprestige). "Twee parcoursen die me wel liggen. Dat het momenteel wat regent, zie ik vooral als een voordeel. Het mag wat echte cross zijn. Mijn doel? Eerst en vooral weer het goede gevoel vinden. Daar een resultaat opplakken, heeft nu weinig zin."

Bart Wellens blijft rustig

Ondertussen zorgt teamcoach Bart Wellens voor wat rust. "Niet panikeren. Als je blijft werken, komt de rest vanzelf, redeneert Bart. Aan die gedachte trek ik me op." En wat aandacht betreft, heeft Steylaerts-Verona in zijn eerste maanden inderdaad geen klagen. Met Braam Merlier (vijf) en Marcel Meisen (twee) behaalde het team al zeven overwinningen. "Weliswaar elk op hun eigen niveau", aldus Vermeersch nog. "Maar het zorgt er wel voor dat niet alle druk op mijn schouders komt."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!