Laurens Sweeck: 'Waaslandcross zal altijd speciaal zijn voor mij'

Laurens Sweeck: 'Waaslandcross zal altijd speciaal zijn voor mij'

Vier dagen na de Koppenbergcross duiken de renners het zand van het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas in voor de tweede manche van de Soudal Classics. Laurens Sweeck hoopt zichzelf op te volgen op de erelijst van de Waaslandcross. "Deze wedstrijd blijft speciaal voor mij."

Het parcours van de Waaslandcross is op enkele kleine aanpassingen na identiek aan dat van vorig jaar. Na de eerste materiaalpost is er een extra lus met een zandstrook van honderd meter ingebouwd en ook na de tweede wisselzone krijgen de renners een nieuwe lus voorgeschoteld.

"De aanpassingen moeten het parcours nog iets selectiever en spectaculairder maken. Het wordt een strijd tegen zand en wind", klinkt het bij de organisatoren.

Vooral voor Laurens Sweeck wordt de terugkeer naar Sint-Niklaas er eentje met mooie herinneringen. In februari won hij er immers zijn eerste grote veldrit. Vóór wereldkampioen Wout Van Aert en de afscheidnemende Sven Nys. “Een zege om te koesteren”, blikt de renner van ERA-Circus terug.

"Echte doorbraak"

“Die overwinning betekende voor mij de echte doorbraak, deze wedstrijd zal voor mij dan ook altijd een speciaal plaatsje krijgen. Ze biedt een totaalpakket aan: een technisch gedeelte en een paar zandstroken. Een cross die beslist wordt op de kracht, dat moet mij wel liggen.”

Sinds zijn triomf in februari ging het voor Sweeck alleen maar in stijgende lijn. De veldrijder uit Heist-op-den-Berg bevestigde met winst in de GP Neerpelt, de eerste manche van de Soudal Classics, en stond op het podium in de wereldbekers van Las Vegas en Iowa en de Superprestigemanches van Gieten en Zonhoven.

“Het was mijn ambitie om dit seizoen meer op het podium te staan in de klassementscrossen. Vorig jaar is me dat alleen gelukt in Sint-Niklaas, nu won ik al in Neerpelt en werd ik nog vier keer derde. Ik heb duidelijk een stapje vooruit gezet en de verwachtingen ingelost. Hopelijk kan ik die lijn zaterdag doortrekken in Sint-Niklaas en opnieuw meestrijden voor de zege.”

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn er zaterdag niet bij. Zij lassen een rustdag in en focussen op de Superprestigemanche van zondag in Ruddervoorde.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Info Waaslandcross via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!