Eli Iserbyt neemt revanche en demonstreert op de Koppenbrerg

Eli Iserbyt neemt revanche en demonstreert op de Koppenbrerg

Eli Iserbyt is de nieuwe leider in de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften. De wereldkampioen, die de jongste weken wat kritiek over zich heen kreeg na enkele mindere resultaten, dankt dit aan een ware demonstratie op en rond de Koppenberg.

Door de afwezigheid van Joris Nieuwenhuis, winnaar van de eerste manche in Ronse, kon Iserbyt als tweede in de stand een goede zaak doen. De wereldkampioen nam ook meteen het heft in handen. Adam Toupalik was de enige die een poging deed om mee te schuiven, maar de Tsjech trapte al snel op zijn adem waarna Iserbyt aan een onemanshow begon. Hij won uiteindelijk met bijna een minuut voorsprong.

“Na een goede start ging ik vlot mee in het wiel van Toupalik terwijl de rest al moest passen”, begon Iserbyt het verhaal over zijn eerste zege van het seizoen. “Ik vond dan ook meteen het goede ritme, sloeg een kloof op Toupalik en vervolgens was het gewoon belangrijk om dat tempo aan te houden. Het was weliswaar nog vijf ronden en ik ging niet te diep, maar toch bleek dat voldoende om steeds verder weg te rijden.”

Kritiek

“Ik weet dat er hier en daar al wat kritiek werd geuit en ook zelf was ik wat op zoek naar mijn beste vorm. Vorig jaar had ik het gevoel dat het allemaal wat vlotter ging, maar ik heb het eens nagekeken en vorig seizoen had ik voor de Koppenberg ook nog maar twee zeges. In Ronse en Meulebeke was ik goed, daarna liep het allemaal wat minder. Een paar dagen rust om dan weer op te bouwen heeft me goed gedaan. Ook mentaal was het niet altijd makkelijk, maar na het EK heb ik ook dat achter mij gelaten. Ik ben echt blij met deze zege, vooral omdat het deze keer aankomst op de top van de Koppenberg was. Dat het mij ook nog een mooie voorsprong in de stand van de DVV Verzekeringen Trofee oplevert, is een leuke bonus.”

Beste van de rest was Jens Dekker. Na het wegzakken van Toupalik – de Tsjech zou later zelfs opgeven – nam de Nederlandse eerstejaars gezwind over. Nicolas Cleppe probeerde mee te gaan, maar het tempo van Dekker lag te hoog voor hem. Cleppe viel terug tot bij een achtervolgend groepje met Gosse van der Meer, Yannick Peeters, Kobe Goossens en Jappe Jaspers. In de slotmeters reed Van der Meer naar de derde plaats, net voor de nog sterk teruggekeerde Jonas Degroote en Jaspers.

Brit Thomas Mein te sterk voor Belgen bij junioren

Geen Thomas Pidcock aan de start bij de junioren, maar met Thomas Mein was er wel een andere sterke Brit present op de Koppenberg. Hij was er ook bij toen zich al snel een ruime kopgroep vormde, met verder de Belgen Timo Kielich, Andreas Goeman, Arno Debeir, Yentl Bekaert, Florian Vermeersch en Jelle Camps. Deze zeven bleven ook heel lang samen, in de slotronde toonde Mein zich sterker dan zijn Belgische concurrenten. Kielich, afgelopen weekend nog derde in het EK, werd tweede en Debeir derde.

“De Brit was iets te sterk”, verklaarde Kielich. “Bovendien waren de inspanningen van het EK nog niet helemaal verteerd. Eén keer kon ik wat voorsprong nemen in de afdaling, maar bergop zat er niet genoeg op en ik vond het dus beter om de rest te laten terugkeren."

"Op het einde bleek Mein de sterkste. Hij viel nog even stil waardoor ik een beetje naderde, maar op de kasseien kon ik niet voldoende aanzetten om hem echt te bedreigen.”

Ryan Cortjens beste bij de nieuwelingen

Ook de wedstrijd bij de nieuwelingen leverde een boeiende strijd op, hier met enkele Belgen en Nederlanders in de hoofdrol. Ryan Cortjens, Witse Meeussen, Luke Verburg en Pim Ronhaar sloegen al snel een kloof, Verburg viel echter weg en werd vooraan afgelost door Lars Boven. In de slotronde probeerde deze laatste zijn gezellen te verschalken met een versnelling aan de voet van de Koppenberg, maar hij kon zijn inspanning niet doorzetten. Uiteindelijk was het Cortjens die met enkele seconden voorsprong Meeussen voorafging, Ronhaar werd derde.

“Man, dit was zwaar”, zei Cortjens. “Ik ben niet de lichtste, maar kon hier het verschil maken op de macht. Ik voelde bij elke beklimming dat ik iets sterker was dan de andere koplopers, maar desondanks was het heel lastig om mijn slotinspanning vol te houden tot op de meet.”

Foto’s: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef


Uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!