Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Quinten Hermans verlengt Europese beloftentitel in Pontchâteau

Quinten Hermans verlengt Europese beloftentitel in Pontchâteau

Quinten Hermans is voor de tweede opeenvolgende keer Europees beloftenkampioen geworden. Op het razendsnelle parcours in Pontchâteau klopte hij Joris Nieuwenhuis en Sieben Wouters in de sprint. Thijs Aerts en Eli Iserbyt werden 9de en 10de.

Als het beloften-EK een voorsmaakje moet zijn voor het EK voor profs van morgen, dan staat ons in Ponchâteau nog een leuke zondag te wachten. Een snelle en droge omloop zorgde bij de beloften immers voor een spannende wedstrijd. Eentje waarin het bijzonder moeilijk was om voor afscheiding te zorgen.

Quinten Hermans was één van de meest actieve renners voorin. Net als de Fransen Russo en Bonnet, de Nederlanders Nieuwenhuis en Wouters en de Italiaan Bertolini. Maar wat deze zes ook probeerden, échte afscheiding kwam er nooit. Steevast werd de kopgroep opnieuw uitgebreid tot een man of 14.

Ook Iserbyt, Aerts en Cleppe voorin

Bij die renners die dan terugkwamen een aantal andere landgenoten trouwens: Eli Iserbyt onder meer, die duidelijk nog niet op topniveau presteert. Thijs Aerts ook, de Kempenaar die traditioneel iets beter voor de dag komt op kampioenschappen. En Nicolas Cleppe, ploegmaat van Aerts en Hermans.

Maar Hermans had weinig zin in ploegenspel. "Dat deed ik vorig jaar op het BK", vertelde hij tijdens de persbabbel na afloop. "Thijs Aerts rondde het af in zijn voordeel. Maar toen ik op de persbabbel niet in het midden mocht zitten, voelde ik me behoorlijk rot. Ik wil best een goede ploegmaat zijn. Maar niet meer op kampioenschappen. Er zijn maar drie truien, weet je. Dan wil je er daar toch minstens één van."

Dus koerste Hermans voorin om te winnen. "Ik voelde dat de prikken die we uitdeelden, geen zin hadden. Oké, de beste zes renners reden weg, maar de rest kwam toch terug. Dus zette ik alles op de laatste ronde. En op mijn sprint. Daar had ik de voorbije week best veel op geoefend. Omdat ik ergens verwacht had dat dit EK wel eens op een sprint zou kunnen eindigen. Ook al schoot ik bij het aanzetten nog even uit mijn klikpedaal, ik kon dat spurtje toch winnen."

"Schat EK-trui hoger in dan Belgische tricolore"

Voor Hermans zijn tweede Europese titel op rij. "Welke waarde die heeft? Best een grote waarde", aldus het Telenet-Fideatalent. "Eerlijk? Ik schat hem zelfs hoger in dan de Belgische. Hij komt zelfs in de buurt van een wereldtitel, vind ik."

"Dus ja, ik wilde hier echt goed zijn. Na mijn wedstrijden in de VS (bij de profs, red) zat het gevoel goed. Daarna was het kwestie naar hier toe te werken. Na Zonhoven wist ik dat het kon. Dat warme weer en dat snelle parcours maakten het niet gemakkelijk. Maar ik ben vooral blij dat ik geslaagd ben in mijn doel."
De Nederlanders Joris Nieuwenhuis en Sieben Wouters baalden. "We probeerden nochtans elkaar te helpen", klonk het. "Maar in de sprint was Quinten de sterkste." Nieuwenhuis dacht al een dag vooruit. "Nu baal ik. Morgen zal ik misschien blij zijn met dat zilver. Vooral omdat ik pas in de slotronde een beter gevoel kreeg."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30