Transfermolen in crossland draait op volle toeren

Transfermolen in crossland draait op volle toeren

De voorbije dagen gonsde het op de wedstrijden van de geruchten omtrent transfers in het veldrijden. Van Ardooie, via Boom tot Valkenburg, overal viel wel wat nieuws te rapen. Eén en ander werd ondertussen bevestigd... Een overzichtje.

We beginnen met eentje die bevestigd is, namelijk door de renner in kwestie. Thijs van Amerongen moet op zoek naar een nieuw team. Geen verrassing, want op de ploegvoorstelling van de Telenet-Fidea Lions werd al duidelijk dat er voor de Nederlander belangrijke maanden zaten aan te komen.

"Ik weet ondertussen al een week dat mijn contract niet verlengd zal worden", aldus Van Amerongen aan Cyclingonline.nl. "Nu is het aan mij om prestaties neer te zetten en zo de interesse van andere sponsors los te weken."

Kobe Goossens naar Marlux

Nog nieuws uit het Telenet-Fideakamp: belofte Kobe Goossens zal vanaf 1 januari aan de slag gaan bij Marlux-Napoleon Games. Al kregen we nog geen bevestiging uit officiële hoek, de Tremelonaar zou eerstdaags een verbintenis met het team van Jurgen Mettepenningen tekenen.

Ook nieuws uit het kamp van Nick Nuyens, die op 1 januari van start gaat met zijn procontinentale team. Naast Wout van Aert en Tim Merlier zou ook Stan Godrie -die zowel in het veld als op de weg uit de voeten kan- er aan de slag gaan. Dat lazen we vandaag in de kranten van Het Mediahuis.

Jappe Jaspers naar Team Nuyens

En tot slot nog een nieuwtje aangereikt door Philippe Maertens tijdens de live-uitzending van Boom. "Er ligt een profcontract klaar voor Jappe Jaspers", meldde de commentator. Vonden we best vreemd dat een eerstejaarsbelofte zo snel prof zou worden. Blijkt dat dit niet bij Beobank-Corendon (zijn huidig team) maar bij het nieuwe 'Team Nuyens' is.

Dat betekent concreet dat Nuyens -met Crelan als hoofdsponsor- op 1 januari van start kan met vier crossers: Wout van Aert, Tim Merlier, Stan Godrie en Jappe Jaspers.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!