Isolteam - nieuws

Telenet-Fidea Lions -en vooral Tom Meeusen- krabbelen recht in Valkenburg

Telenet-Fidea Lions -en vooral Tom Meeusen- krabbelen recht in Valkenburg

Amper een paar dagen na de kritiek -nu ja, wat is kritiek?- op de prestaties van de Telenet-Fidea Lions, deden de mannen van Sven Nys het het voorbije weekend uitstekend. Met Yentl Bekaert op kop. De 17-jarige West-Vlaming won in Valkenburg bij de junioren.

Eerst toch nog even melden: Veldritkrant.be bracht vorige week een interview met Sven Nys over zijn manier van werken. Blijkbaar viel daarin vooral de kritiek richting Tom Meeusen op, terwijl Nys nochtans duidelijk aangaf dat Meeusen ook in de toekomst nog in zijn team paste.

In elk geval: Meeusen heeft het voorbije weekend mentale weerbaarheid getoond. Als je ondanks de verhalen die de voorbije dagen de revue zijn gepasseerd, er het daaropvolgende weekend in slaagt vierde te worden op de Cauberg, ben je in het 'koppeke' toch sterker dan de voorbije dagen gesuggereerd.

Extra pluspunt: Meeusen hield zich ook op de vlakte wat betreft de uitspraak van Nys dat hij 'geen kopman waard' is. "Mijn prestaties waren ook niet wat ze moesten zijn, dus moet ik daar niet flauw over doen." En ook: "Ik heb nooit gevraagd om kopman te worden. Integendeel: ik zal blij zijn als op 1 januari Lars van der Haar onze ploeg komt versterken..."

Die vierde plaats zal Meeusen in elk geval extra vertrouwen geven. Het viel overigens op dat het hele team het collectief een pak beter deed dan een week geleden in Zonhoven. Ook Toon Aerts maakte lange tijd deel uit van de kopgroep en finishte zesde, terwijl Corné van Kessel als achtste eindigde.

Sterke jeugd

Ook de beloften en junioren deden het goed. Al doen die jongens al langer hun best. Europees kampioen Quinten Hermans werd in Valkenburg derde, Eli Iserbyt zesde. Die laatste viel overigens alleen vooraan weg omdat hij lek reed. Anders had er misschien een extra podiumplaats ingezeten.

Dé prestatie van de dag kwam van de junioren van Telenet-Fidea. Die wedstrijd werd gewonnen door Yentl Bekaert, terwijl Andreas Goeman als derde finishte. Sven Vanthourenhout vertelde het ons voor de start van het seizoen al. "Yentl Bekaert zet testen neer die het allerbeste beloven. Hopelijk komt het er deze winter ook uit."

Dat lijkt dus het geval. De 17-jarige Passendalenaar zette de voorbije weken een stap voorwaarts en bevestigde gisteren op de Cauberg. Niet dat de zege tot stand kwam na een vlekkeloze race. Ondanks een goede start verloor hij na een val in de tweede ronde voeling met de leiders. Vooral de Fransman Antoine Benoist liet een indruk en leek met een lange solo op weg naar winst. Maar in de voorlaatste ronde kwam Bekaert alsnog opzetten en vatte Benoist bij de lurven.

Pontchâteau

"Ik kon er nadien zelfs van wegrijden", glunderde Bekaert na afloop. "Tot ik mij even vergaloppeerde in de trappenzone en we opnieuw samen waren. Gelukkig kon ik het in de sprint alsnog afmaken." Bekaert wordt bij deze één van de favorieten op de Europese titel, volgend weekend in Pontchâteau.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930