In Valkenburg benut Van der Poel dan weer foutje van Van Aert

In Valkenburg benut Van der Poel dan weer foutje van Van Aert

Zijn twee toppers in het veld ooit meer aan elkaar gewaagd geweest dan Mathieu van der Poel en Wout van Aert op dit moment? We durven denken van niet. Steeds weer wordt een duel beslist door een foutje van de ene, waardoor de andere wint. Het was vandaag op de Cauberg niet anders.

Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn twee toppers. Niet alleen op de fiets, maar ook daarnaast. Helder in hun commentaar na afloop, maar vooral eerlijk. Vertelde Mathieu van der Poel gisteren in De Schorre. "Ja, ik maakte een foutje, maar dat was mijn eigen schuld. Dat is koers."

Vertelde Van Aert daarnet op de Cauberg: "Ja, ik kwam ten val in de voorlaatste ronde. Maar je valt niet zomaar. Je valt omdat je onder druk staat. Mathieu was vandaag de betere. Hij sloeg de ronde ervoor een kloofje (van hooguit vier seconden, red), maar ik kreeg er geen seconde afgepitst, terwijl ik het gevoel had dat ik niet sneller kon. Dus rijd je à bloc. En dan word je tot foutjes gedwongen."

Dat is nu al weken aan een stuk het verhaal tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Of hun duels worden beslist door materiaalpech, of door een val. Feit is, de duels blijven er maar komen. En zo lang dat het geval is, genieten we ervan. Met volle teugen. Nu al kijken we likkebaardend vooruit naar volgende zondag. Dan staat er wel een Europese titel op het spel.

Opsteker voor Meeusen, Vanthourenhout en Van der Haar

Los van het duel tussen Van der Poel en Van Aert, zagen we op de Cauberg ook sterke prestaties van zowel Michael Vanthourenhout, Tom Meeusen als Lars van der Haar.

Al werd Van der Haar al vroeg uitgeschakeld voor winst door -ook al- een valpartij. Daarnaast moest Lars nog eens van schoeisel wisselen onderweg. Hij zou finaal als zevende finishen. Ook Tom Meeusen reed een beresterke koers, maar werd meegesleurd in de val van Van Aert.

De wereldkampioen verontschuldigde zich zowaar bij Meeusen, die deze week behoorlijk wat kritiek te verwerken kreeg. "Erg voor Tom", aldus Van Aert. "Ik sleur hem mee in mijn val, en achteraf moest ik hem toch weer voorbij rijden, want er stonden toch een pak wereldbekerpunten op het spel."

Pauwels lost de rol

Ook Michael Vanthourenhout liet een sterke indruk. Hij ontsnapte nipt aan de tuimelperte van Van Aert en Meeusen, leek lange tijd op weg naar de tweede plaats, maar moest in de slotfase toch nog Van Aert voor zich dulden. "Dit was het hoogst haalbare", aldus Vanthourenhout. "Maar ik ben er tevreden mee."

Van zijn oudere ploegmaat Kevin Pauwels, hadden we dan weer iets meer verwacht. De Kalmthoutenaar kwam samen met Vanthourenhout, Meeusen en Toon Aerts bij het leidersduo aansluiten wanneer die even temporiseerden, maar in de slotfase moest eerste Aerts -nog jong- afhaken, wat later verloor ook Pauwels voeling met zijn gezellen. Benieuwd wat Pauwels volgende zondag vermag in Pontchâteau, waar hij zich ooit tot beloftenwereldkampioen kroonde...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!