Boom: Van Aert profiteert optimaal van val Van der Poel

Boom: Van Aert profiteert optimaal van val Van der Poel

Wout van Aert was vandaag de beste in de Niels Albert CX. In Boom profiteerde de wereldkampioen optimaal van een valpartij van Mathieu van der Poel en brengt de stand in de onderlinge confrontaties op twee-drie. Wietse Bosmans pakte zijn tweede podiumplaats.

Dat we ook in Boom op een nieuw duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert afstevenden, werd al na anderhalve ronde duidelijk. Wietse Bosmans kwam in de tweede wedstrijdhelft dan wel vooraan aansluiten, maar dat was vooral omdat de twee tenoren met hun achterhoofd al in Valkenburg zaten en elkaar beloerden. Toen Van Aert en Van der Poel het gashendel opnieuw iets dieper induwden, moest Bosmans steevast de rol lossen.

Van der Poel leek in het laatste wedstrijdkwart vinniger dan Van Aert en prikte een paar keer door wat meer risico te nemen in de bochten. Het zag er naar uit dat dat zou renderen. Het draaide echter anders uit. Op het eind van de voorlaatste ronde verslikte Van der Poel zich, kwam ten val en gaf zo Van Aert vrije baan.

De wereldkampioen twijfelde niet en ging in de slotronde vol door richting zijn zevende seizoenszege. Daarmee brengt hij de tussenstand in de duels met Van der Poel op 2-3. Wietse Bosmans hield zijn derde plaats vast, Tom Meeusen en David van der Poel -ook zij maakten onderweg een schuiver- maakten de top vijf vol.

Voorzichtige Van Aert

"Misschien was ik wel iets te voorzichtig in de bochten, terwijl Mathieu dan weer iets te veel risico nam", probeerde Wout van Aert de val van Van der Poel te analyseren. "Dat hij daardoor ten val kwam, is jammer. Maar het hoort bij de cross. En als dat gebeurt op amper een ronde van de finish, moet je uiteraard niet wachten."

Van der Poel bevestigde. "Eigen schuld, natuurlijk. De voorbije twee ronden liep mijn bochtenwerk perfect. Tot ik dat dranghekken even aantikte. In eerste instantie leek het nog goed te komen, maar mijn been kwam tussen mijn voorwiel en kader terecht en blokkeerde alles."

"Eigenlijk mag ik nog tevreden zijn dat ik er van af kom met een kapotte schoensluiting. het had erger kunnen zijn", aldus Van der Poel nog. "Maar in de slotronde nog iets recht zetten, was geen optie meer. Zonde, want ik had hier graag gewonnen. Ik zal volgend jaar nog eens moeten terugkeren."

Tweede podium voor Bosmans

Ook een glunderende Niels Albert. Die zag met Wout van Aert zijn poulain op het hoogste schavotje van de Niels Albert CX staan, terwijl de rest het podium werd bevolkt door twee ex-ploegmaats van hem.

Voor Wietse Bosmans trouwens zijn tweede podium van het seizoen. Eerder werd hij ook al tweede in de Brico Cross van Meulebeke. "De eerste koershelft had ik het nochtans knap lastig", aldus Bosmans. "Daarna vond ik wel het goede ritme. Al besef ik dat ik alleen vooraan kon aansluiten omdat Mathieu en Wout naar elkaar keken. Maar toch... Ik ben tevreden. Ik heb niet de beste week achter de rug. Dan is deze nieuwe podiumplaats mooi meegenomen."

Helikopter

Na afloop mochten de broers Van der Poel en Wout van Aert in een helikopter die hen naar Valkenburg vloog. Daar wacht ons morgen een nieuw duel tussen de twee. Tenzij Lars van der Haar, Kevin Pauwels of Michael Vanthourenhout profiteren van hun afwezigheid in Boom vandaag.

Nog dit: Jolien Verschueren won in Boom de dameswedstrijd, voor haar ploegmate Ellen Van Loy en de Amerikaanse Rebecca Fahringer. En bij de junioren ging de overwinning naar de Brit Ben Turner. Arne Vrachten en Florian Vermeersch werden tweede en derde.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!