Vanthourenhout bezorgt Mettepenningen achtste podiumplaats

Vanthourenhout bezorgt Mettepenningen achtste podiumplaats

Michael Vanthourenhout won vandaag de Brico Cross in Kruibeke. De talentvolle West-Vlaming plezierde daarmee eens te meer Marlux-Napoleon Gamesmanager Jurgen Mettepenningen. "Dit is al onze achtste podiumplaats in een tv-cross. Natuurlijk ben ik gelukkig."

Mettepenningen was er als de kippen bij om zijn poulain te feliciteren. Ook achteraf in het perstentje wist de Hammenaar met zijn geluk geen blijf. Dat Michael Vanthourenhout in de slotfase uitgerekend wereldkampioen Van Aert klopte, deed hem zichtbaar nog meer plezier.

"Zeven keer tweede of derde en nu een overwinning. Da's acht podiumplaatsen in evenveel tv-crossen, met andere woorden: het maximum haalbare", glunderde hij. "Verrassend? Bwah, niet echt. We wisten dat Michael Vanthourenhout een stapje vooruit zou zetten dit jaar. Maar dat die stap zo groot zou zijn, is misschien wel een kleine verrassing. Voor mij is hij voorlopig de revelatie van dit seizoensbegin."

Acht podia met vier renners

Wat meer is, Marlux-Napoleon Games haalde zijn acht podiumplaatsen met vier verschillende renners: naast Vanthourenhout prijkten ook Eli Iserbyt, Klaas Vantornout als Kevin Pauwels al op het podium. Dat zegt heel veel over de sterkte van mijn team in de breedte."

Misschien deed Mettepenningen in het tussenseizoen wel een fantastische zet om Eli Iserbyt aan te trekken. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat dit Michael Vanthourenhout extra geprikkeld heeft om zich te bewijzen. "Zo heb ik nochtans niet gedacht toen ik Iserbyt aantrok", repliceert Mettepenningen.

"Ik heb Eli binnengehaald in functie van de toekomst. Om op langere termijn met hem te werken. Net als met Michael trouwens. Zonder druk mogen die jongens zich verder ontplooien. Daarom ook rijdt Michael dit jaar de Superprestige nog niet. Dat zal pas vanaf volgende winter het geval zijn."

"Maar natuurlijk wordt Michael wellicht extra gestimuleerd door de komst van Iserbyt. Het is en blijft een generatiegenoot, ook iemand die op termijn kopman wil worden... Dan zal dat wel een extra prikkel zijn. En dat is ook sport, hé. Al ben ik er van overtuigd dat die twee op termijn een complementair duo worden."

"Kevin Pauwels zal snel zijn plaats innemen"

Eén iemand blijft voorlopig wat onder de verwachtingen: Kevin Pauwels. Maar dat buigt Mettepenningen dan weer om naar een voordeel. "Nu is Michael op niveau, misschien kan Kevin Pauwels die rol overnemen, mocht Michael de komende maanden een dipje kennen."

"Dat zou gezien zijn jonge leeftijd niet abnormaal zijn. Trouwens, zo slecht is Kevin niet. De warmte is voorlopig zijn bondgenoot niet. Maar ik verwacht dat hij snel zijn plaats zal innemen. En als Michael en Kevin elkaar afwisselen aan de top, betekent dat het een prima winter wordt voor ons."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!