Thalita de Jong domineert dameswedstrijd in Ronse

Thalita de Jong domineert dameswedstrijd in Ronse

Net als Wout van Aert bij de elite heren, was ook bij de vrouwen de wereldkampioene aan het feest. Thalita de Jong, vorige week nog wat ziek en nu aan haar eerste cross toe, degradeerde de tegenstand van bij het begin. 

Half koers had De Jong al 50 seconden voorsprong. Een val waarbij ook haar ketting geblokkeerd raakte deed haar veel van haar bonus verliezen, maar zelfs dat kon haar niet meer verontrusten.

De strijd om de dichtste ereplaats was wel heel boeiend. Met Sanne Cant, Sophie de Boer, Lucinda Brand, Pavla Havlikova, Nikki Brammeier, Ellen Van Loy, Maud Kaptheijns en Jolien Verschueren kwamen tot diep in de finale acht rensters in aanmerking. Uiteindelijk was het Cant die zich de beste van de rest toonde, voor De Boer en Havlikova.

“Dat ik meteen zo de wedstrijd zou kunnen domineren, had ik echt niet verwacht”, stelde De Jong. “Het liep heel goed en ik kon vlot voorsprong nemen. Die bleek ik uiteindelijk ook nodig te hebben, want op zeker moment maakte ik -wellicht door concentratieverlies- een stuurfout en kwam ik ten val. Mijn ketting zat helemaal geblokkeerd en het duurde even tot ik alles op zijn plaats kreeg. Mijn voorsprong werd gehalveerd, maar ik had voldoende over om in de slotfase geen risico’s meer te moeten nemen.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!