Happy Dog Cat

Ellen Van Loy tankt vertrouwen, ook Vliegen en Peirens winnen

Ellen Van Loy tankt vertrouwen, ook Vliegen en Peirens winnen

Ellen Van Loy was in Meulebeke de beste bij de vrouwen en deed daarmee één plaatsje beter dan een jaar geleden. Ze ging Jolien Verschueren en Joyce Vanderbeken vooraf. Bij de jeugd kregen Pieter-Jan Vliegen (junioren) en Yente Peirens (nieuwelingen) de zegebloemen.

Jolien Verschueren, Ellen Van Loy en Loes Sels zorgden in de Berencross van 2015 voor een volledig podium in de kleuren van Telenet-Fidea. De drie dames leken dat netjes te zullen herhalen. Deze keer reed Van Loy al van kort na de start solo in het offensief, Verschueren eiste in de tweede wedstrijdhelft de tweede plaats op en Sels was andermaal op weg naar plaats drie tot kettingproblemen haar in de voorlaatste ronde een plaats deden verliezen.

Ellen Van Loy was de eerste om te erkennen dat het in Meulebeke niet de sterkst bezette cross was – geen buitenlandse toppers en ook Belgisch en Europees kampioene Sanne Cant bleef net als vorige week in Neerpelt afwezig – maar vertrouwen tankte ze sowieso.

“Mijn mindere prestaties in de Verenigde Staten en Gieten hadden me toch wel wat nerveus gemaakt en dan is het leuk dat je een mooie zege kan boeken”, verklaarde Van Loy. “Meer dan de overwinning op zich is echter het goede gevoel op de fiets belangrijk om het vertrouwen op te krikken. En dat gevoel had ik vandaag. Ik nam een beetje een risico door zo snel alleen door te gaan, maar ik kende geen mindere momenten en hield de rest al bij al vlot achter mij. Zondag in Ronse zal de tegenstand zwaarder zijn en ook het parcours kan je niet vergelijken, maar dit kunnen ze mij al niet meer afpakken.”

Pieter-Jan Vliegen ondanks val beste junior

Pieter-Jan Vliegen won de wedstrijd bij de junioren. Al vroeg in de wedstrijd sloeg hij in het gezelschap van Florian Vermeersch een kloof, maar na een val moest hij zijn gezel wel even laten gaan. Toch kwam hij terug en in de slotfase nam hij enkele seconden afstand. “Na die val, waarbij ook mijn ketting van het blad raakte, moest ik toch een tijdje achtervolgen om weer aansluiting te vinden bij Florian”, zei Vliegen.

“In de slotronde heb ik mijn technische vaardigheden uitgespeeld. Ik wipte over de balkjes waar Florian van de fiets sprong en dat maakte het verschil tussen winst en verlies.” Julian Siemons, ploeggenoot van Vliegen bij Kalas, finishte als derde.

Yente Peirens beste nieuweling

Bij de nieuwelingen ging de zege naar Belgisch kampioen Yente Peirens. Na een sterke start moest hij toezien hoe Joachim Van Looveren terugkeerde in zijn spoor, maar toen die door mechanische problemen werd teruggeslagen, lag de weg voor Peirens naar de overwinning open.

“Het verschil met eerste achtervolgers Wout Vervoort en Joran Wyseure bleef weliswaar vrij klein, maar echt verontrust werd ik niet meer”, stelde Peirens. “Ik had wat last van de luchtwegen en echt versnellen lukte niet, maar mijn tempo was hoog genoeg om de tegenstanders op afstand te houden.” Vervoort werd tweede en Wyseure derde.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031