Laurens Sweeck wint eerste Soudal Classic met voorsprong

Laurens Sweeck wint eerste Soudal Classic met voorsprong

Laurens Sweeck won vandaag de eerste van een reeks Soudal Classics. In het Neerpeltse Dommelhof reed de Antwerpenaar in de voorlaatste ronde weg van een sterke Jens Adams. Michael Vanthourenhout mocht als derde mee op het podium.

Sweeck en Vanthourenhout namen ook de beste start, terwijl een aantal jongens als Gianni Vermeersch, Daan Hoeyberghs en Jens Adams werden opgehouden in de smalle passage bij het induiken van het bos. Hoeyberghs verliet snel de wedstrijd met materiaalpech, Vermeersch zou nooit meer voorin geraken.

Jens Adams daarentegen deed dat wel, samen met Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Tom Meeusen, Philip Walsleben, Thijs van Amerongen, Wietse Bosmans, Quinten Hermans, Julien Taramarcaz, Philip Walsleben en Michael Boros.

Aanval Adams

De uitgebreide kopgroep dunde stelselmatig uit, tot nog een zestal renners overbleven. Daaruit ontsnapte Jens Adams, die bezig is aan een sterk seizoenbegin. De Crelan-Vastgoedservicerenner kreeg het gezelschap van Laurens Sweeck, terwijl Michael Vanthourenhout vergeefse inspanningen deed om alsnog het leidersduo bij te benen.

In de finale leek Adams zijn limieten bereikt te hebben. Sweeck profiteerde optimaal van een foutje van de Kempenaar en snelde naar zijn eerste seizoenszege. Adams en Vanthourenhout hielden hun podiumplaatsen vast, Michael Boros en Thijs van Amerongen maakten de top vijf vol.

Opnieuw Sophie de Boer

Bij de dames ging de overwinning naar Sophie de Boer. De winnares van Las Vegas had aan de finish een halve minuut voorsprong op Laura Verdonschot en bijna een minuut op Nikki Harris, die tegenwoordig Nikki Brammeier heet. Sanne Cant was er in Neerpelt niet bij.

Pieter-Jan Vliegen won de wedstrijd bij de junioren, voor Niels Vandeputte en Arne Vrachten. Ryan Cortjens haalde het van Witse Meeussen en Thibau Nys.

Tekst: Nico Dick / Foto's: ©Photopress.be

Uitslagen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!