Sven Nys en Christoph Roodhooft in plezante discussie verwikkeld

Sven Nys en Christoph Roodhooft in plezante discussie verwikkeld

Gaan we dan toch boeiende weken in het veldrijden tegemoet? Een actie-reactie spelletje tussen Christoph Roodhooft en Sven Nys zorgt alvast voor wat leuk voer voor de veldritfans. Onderwerp van gesprek: Mathieu van der Poel.

Laten we meteen tot de essentie komen. Vorige week, tijdens het verblijf van de veldrijders in de VS, vroeg een journalist van de krant Het Laatste Nieuws Sven Nys zijn mening over Mathieu van der Poel.

Nys gooide voorzichtig een stok in het hoenderhok. "Als Mathieu niet snel wat serieuzer wordt, wordt de kloof met Wout heel groot”, liet Nys noteren. “Terwijl hij eigenlijk verder kan komen dan Wout van Aert. Maar dan moet hij nu wel de knop omdraaien. Hij rijdt nog in de speeltuin, maakt fouten.”

Van der Poel verdedigde zich vandaag in Het Nieuwsblad. Ook zijn teammanager Christoph Roodhooft sprong bij. "Heeft Nys zo veel contact met Van der Poel dat hij dat allemaal kan inschatten? Misschien is het raadzaam dat hij zich beperkt tot meningen over zijn eigen team (Telenet-Fidea, red). Ik wil geen polemiek, maar sta mij toe onze renner te verdedigen.”

"Nog meer kritiek"

En dat kan Nys dan weer niet zomaar laten passeren. De Telenet-Fideamanager reageerde zonet op twitter. "Beste Christoph, ik neem je raad graag mee. Bij een volgende vraag over jouw renners zal ik melden dat ik daar niet mag over spreken. Maar in een algemene column alleen spreken over mijn eigen ploeg, dan krijg ik waarschijnlijk van jou nog meer kritiek."

Leuke conversatie toch, aan de vooravond van de start van de Superprestige. Nu, het veldrijden leeft van af en toe eens een pittige discussie. Moet kunnen, dus. Zo lang het maar niet onder de gordel is, behouden we met zijn allen de glimlach. Of de échte Nys- en Van der Poel-fans daar ook zo over denken, wordt nog even afwachten. Mooi toeven toch, in dat kleine crosswereldje...

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!