Isolteam Warm aanbevolen door Wout
zin om te adverteren

Dieter Vanthourenhout: 'waarom niet samen met Michael op Neerpelts podium?'

Dieter Vanthourenhout: 'waarom niet samen met Michael op Neerpelts podium?'

Een wat afgeroomd deelnemersveld, morgen in Neerpelt. Alhoewel... Een paar jongens die in de States verrasten, zoeken naar bevestiging. Eén daarvan is Dieter Vanthourenhout, die stiekem droomt om met broer Michael op het podium te staan.

Jawel, er waren een paar aangename verrassingen, vorige week in de twee Amerikaanse wereldbekercrossen. De jonge Quinten Hermans bijvoorbeeld. Toptalentje. We zagen ook drie 'verloren zonen' terug meedoen voor de ereplaatsen. Of had u Rob Peeters, Jim Aernouts en Dieter Vanthourenhout in uw pronostiek staan? Wij ook niet.

Wij legden ons oor te luisteren bij Dieter Vanthourenhout, die de voorbije jaren beetje bij beetje wegdeemsterde. 'Kleine' broer Michael blijkt een toptalent en kreeg -terecht- steeds meer aandacht. Niet voor niets noemt Marlux-Napoleon Games teammanager Jurgen Mettepennigen hem in één adem met Eli Iserbyt als hét duo van de toekomst.

"Goede zomer"

Toegegeven, Michael bevestigt. In Las Vegas stond hij opnieuw op het podium, naast Van Aert en Sweeck. Zelfs na een mindere zomerperiode is de jongste van de twee snel opnieuw op niveau. Maar deze keer verdient ook broer Dieter respect. "Ik mag niet klagen van mijn Amerikaanse trip", slaat de West-Vlaming een open deur in. "Ik had eigenlijk al een goed gevoel de voorbije zomer. Ik werkte als enige van de ploeg het complete wegprogramma af. En dat rendeert. Beter zo dan achter de feiten aan te lopen."

"Ik denk dat er in Las Vegas zelfs veel meer in zat", vertelt Vanthourenhout, in een ver verleden jarenlang ploegmaat van Niels Albert. "Door een val in de eerste bocht geraakte ik achterop. Uiteindelijk kwam ik alsnog vooraan aansluiten en streed ik in de finale voor de vierde plaats, achter Van Aert, onze Michael en Laurens Sweeck. Maar het beste was er toch af door die inspanningen in de achtervolging."

Drie dagen later, op het loodzware parcours in Iowa, volgde de bevestiging. "Op zo een omloop had ik echt geen toptienplaats verwacht. Veel modder, in combinatie met een stevige portie klimwerk is echt mijn ding niet. Maar ook daar trok ik dus mijn streng. Dat deed deugd." Door zijn goede prestaties rukt Vanthourenhout ook op in de UCI-ranking. "Maar ik blijf op de derde startrij. Als ik de positieve lijn echter doortrek, moet ik binnen een paar weken misschien wel een rijtje kunnen opschuiven."

Met zijn tweeën op podium Neerpelt?

De broers Vanthourenhout hebben geen vast contract met de Hansgrohe Superprestige en passen dus voor Gieten, nu zondag. "Michael wil nog een jaartje wachten vooraleer hij alle klassementen rijdt. Al hopen we wel in Ruddervoorde te starten." Zaterdag trekken de beide broers naar Neerpelt.

"Top tien moet zeker opnieuw kunnen", aldus Dieter. "En eigenlijk is ook de top vijf haalbaar. En als we zo ver zijn, dromen we ook maar van het podium, zeker? Waarom niet samen met Michael? Vorig jaar in Bredene is het ons al eens gelukt om samen op het podium te staan. Helaas geen tv-cross. Dat zou morgen in het Dommelhof wel het geval zijn..."
Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Info Soudal GP Neerpelt via onze kalenderpagina
Zoeken

LIVE

Kalender

september 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930