Erwin Vervecken verwacht open en spannende Soudal GP Neerpelt

Erwin Vervecken verwacht open en spannende Soudal GP Neerpelt

De Soudal Classics wordt zaterdag op gang geschoten in Neerpelt. Drievoudig wereldkampioen en parcoursbouwer Erwin Vervecken voorspelt een spannende en open cross. De wedstrijd is live te volgen op Play Sports.

De GP Neerpelt is de eerste in een reeks van zes wedstrijden van de Soudal Classics. Ook de Waaslandcross in Sint-Niklaas maakt daar dit jaar deel van uit. De omloop in Neerpelt is identiek aan die van vorig jaar. Parcoursbouwer Erwin Vervecken noemt het een technisch parcours zoals er weinig op de kalender staan. "Het is een cross die in de kleren kruipt en daags nadien voor stramme spieren en gewrichten zorgt", legt de drievoudige wereldkampioen uit.

Open en spannende cross

Zoek niet naar Wout van Aert op de deelnemerslijst. De wereldkampioen veldrijden gaat enkel van start in de Superprestigewedstrijd in Gieten dit weekend. Dit betekent niet dat de Soudal GP Neerpelt niet kan rekenen op een interessant deelnemersveld, integendeel.

"Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout zijn heel goed aan het seizoen begonnen, Quinten Hermans was een aangename verrassing en met Tom Meeusen moet je op dit parcours altijd rekening houden", voorspelt Vervecken. "We mogen ons verwachten aan een open en spannende cross."

Laurens Sweeck hoopt na zijn twee mooie derde plaatsen in de Amerikaanse wereldbekerwedstrijden in Neerpelt een gooi te doen naar de overwinning. "Het gevoel na de wedstrijden in de Verenigde Staten zit heel goed. Ik heb geprobeerd de strijd aan te gaan met van Aert en had nog niet verwacht dat ik zo vroeg op het seizoen al zo goed zou zijn. Zaterdag krijg ik in Neerpelt een mooie kans om mee te doen voor de overwinning, al zal ik wel moeten afrekenen met Michael Vanthourenhout", klinkt het bij de Era-Circusrenner.

"Bij de dames rijdt Brits kampioene Nikki Harris haar eerste internationale wedstrijd in Neerpelt en is de winnares van de wereldbekerwedstrijd in Las Vegas -Sophie de Boer- van de partij. Jolien Verschueren en Ellen Van Loy zullen voor extra spankracht zorgen", blikt Erwin Vervecken vooruit.

Elite heren starten om 14u00 - Live op Play Sports

In vergelijking met vorig jaar worden de wedstrijden iets vroeger op gang geschoten. Zo wil Soudal Classics de renners ruim de tijd geven om de verplaatsing naar Gieten te maken waar zondag de eerste Superprestigewedstrijd wordt gereden. Meer info vinden jullie via onze kalenderpagina.

De veldritkalender van Play Sports kan je downloaden via deze link

Foto's:©Photopress.be / Tekst: Bart Desmet




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!