Velofollies 2023

David van der Poel wint derde en laatste wedstrijd in Iowa City

David van der Poel wint derde en laatste wedstrijd in Iowa City

Het Amerikaanse verhaal zit er op voor de Europeanen. De laatste van drie wedstrijden werd gewonnen door David van der Poel, voor Gianni Vermeersch en de broers Sweeck. Rob Peeters werd zesde.

De omloop in Iowa was vandaag dezelfde als deze tijdens de Wereldbeker van gisteren. Met dat verschil dat het er een stuk sneller aan toeging. De modder was immers helemaal opgedroogd.

Zeven renners kleurden de wedstrijd: Laurens en Diether Sweeck, Gianni Vermeersch, David van der Poel, Vincent Baestaens, Rob Peeters en de Amerikaan Hyde. De posities wisselden voortdurend, met dank aan een aantal valpartijen. Onder meer Laurens Sweeck ging in de afdaling even onderuit.

Van der Poel versus Vermeersch

In de finale nam Vermeersch het commando, maar David van der Poel nam over, sloeg een klein kloofje en hield stand tot op de streep. De oudere broer van Mathieu haalde het van Vermeersch, Diether en Laurens Sweeck. Vincent Baestaens werd vijfde, Stephen Hyde zesde en Rob Peeters zevende.

De andere Belgische toppers, zoals Wout van Aert, Kevin Pauwels of Michael Vanthourenhout, zitten momenteel op het vliegtuig terug naar België. Zij landen morgenochtend terug in Zaventem.

Tekst: Nico Dick / Foto: ©Photopress.be

volledige uitslag
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!