Sophie De Boer verrast Nash en Compton in Las Vegas

Sophie De Boer verrast Nash en Compton in Las Vegas

De openingsmanche van de Wereldbeker voor dames is geëindigd in een spannend onderonsje tussen Katie Compton, Sophie de Boer en Katerine Nash. De Nederlandse trok in Vegas verrassend aan het langste eind. Sanne Cant voelde zich duidelijk niet in haar sas en moest vrede nemen met een 9de plaats.

Vrij snel zonder een kwartet zich af van de rest van het deelnemersveld: Compton, De Boer, Nash en mountainbikester Pendrel voerden de forcing. Een vijftal met daarbij Sanne Cant verloor al in het eerste kwart van de wedstrijd heel wat terrein en zou de kop van de wedstrijd niet meer terugzien.

In de tweede koershelft moest Pendrel voorin de rol lossen. De drie anderen gaven elkaar geen duimbreed toe, al gaf Compton wel de beste indruk. Uiteindelijk viel de beslissing pas in de slotronde. De Boer hing minuten lang aan het rekkertje, maar finaal kwam de Nederlandse toch nog terug en sprintte zowaar Nash en Compton uit het wiel in de laatste rechte lijn.

Sanne Cant 9de

Pendrel viel nog terug naar de zevende plaats. Sanne Cant finishte als negende. Vorig jaar eindigde de Lilse in Las Vegas nog op het podium. Joyce Vanderbeken en Loes Sels werden 11de en 12de. Ellen Van Loy eindigde 17de.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Uitslagen via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!