Vantornout wint in Baden, Van Aert de beste in Waterloo

Vantornout wint in Baden, Van Aert de beste in Waterloo

Twee Belgische zeges in het veld vandaag. Deze namiddag won Klaas Vantornout in het Zwitserse Baden, voor Eli Iserbyt en Michael Boros. Deze avond stond geen maat op Wout van Aert in het Amerikaanse Waterloo. Jim Aernouts en Quinten Hermans werden twee en drie.

Vantornout past voor de Amerikaanse trip en trok naar Zwitserland, net als onder meer Eli Iserbyt (beloften rijden de Amerikaanse WB-manches niet), Jens Adams (uit de top 50 getuimeld) en een aantal anderen. In Baden domineerden de twee Marlux-ploegmaats de wedstrijd, samen met Michael Boros (Era-Circus). Maar in de slotronde moest de Tsjech de rol lossen. In de eindfase kon Vantornout ook de beloftenwereldkampioen afschudden. Meteen zijn eerste zege sinds het BK van 2015.

In Amerika werd in de achtertuin van fietsenbouwer Trek gecrost. Net als gisteren gingen de mannen die straks in Las Vegas de eerste WB-manche betwisten in Waterloo aan de slag. De zege ging er naar Wout van Aert die er een lange solo van maakte.

Net als gisteren in Waterloo -toen won Steve Chainel- grepen de Telenet-Fidea Lions net naast de zege. Al lijkt Jim Aernouts wel sterk uit het zomerseizoen gekomen. Aernouts werd verdienstelijk tweede, voor Quinten Hermans, die vroeg in de wedstrijd in de aanval trok, maar gecounterd werd door de wereldkampioen.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!