Marlux-Napoleon Games gooit hoge ogen in Geraardsbergen

Marlux-Napoleon Games gooit hoge ogen in Geraardsbergen

De openingscross hebben we achter de rug. Natuurlijk nog veel te vroeg om conclusies te trekken. En toch... een eerste vingerwijzing kregen we wel. Wat vooral opviel: Marlux-Napoleon Games staat er als blok. En bij Beobank-Corendon gaapt nog steeds de leegte achter Mathieu van der Poel.

Wout van Aert won de de Brico Cross. Geen verrassing. Ook zijn Crelan-Vastgoedserviceploegmaats deden het niet onaardig: Jens Adams knokte zich na een slechte start een weg naar voor, terwijl Tim Merlier netjes stand hield in de top tien. Ook Rob Peeters had zonder zijn lekke band wellicht de top tien gehaald.

Maar hét team van de dag was ongetwijfeld dat van Jurgen Mettepenningen. Jawel, Jurgen... Als het goed is, zeggen we het ook. En het was goed. In de kopgroep van zes die de finale introk, telden we zowaar drie blauwhemden: Michael Vanthourenhout, die op de Muur een parcours op maat vond, Kevin Pauwels, die er op het einde toch een klein beetje leek door te zakken, en de verrezen Klaas Vantornout.

Mettepenningen zag bovendien ook Dieter Vanthourenhout een goede wedstrijd rijden, terwijl de piepjonge Eli Iserbyt driekwart wedstrijd blijk van zijn talent toonde. "In de breedte hebben wij het sterkste team", aldus Mettepenningen op de ploegvoorstelling een week geleden. Voorlopig moeten we hem gelijk geven.

Beobank-Corendon mist Van der Poel

Beobank-Corendon kwam minder goed uit de verf, al heeft het natuurlijk het excuus dat het kopman Mathieu van der Poel mist. En dat Philipp Walsleben pech had op een cruciaal moment. Vooral Vincent Baestaens en David van der Poel bleven onder de verwachtingen. En waarom startte Wietse Bosmans gisteren niet?

Ook Telenet-Fideakopman Tom Meeusen zakte vrij snel weg uit de kopgroep. De publiekslieveling heeft duidelijk nog wat werk te verzetten. Gelukkig voor het team van Sven Nys haalde Corné van Kessel opnieuw een meer dan aanvaardbaar niveau, net als de jongen Quinten Hermans.

Pech voor Vermeersch

Moeilijk om te beoordelen: Gianni Vermeersch, de enige pion van het nieuwe Steylaerts-Veronateam. De West-Vlaming draaide goed mee tot hij pech kende: een kapotte schoensluiting, gevolgd door een lekke band.

Era-Circus tot slot mocht wel tevreden naar huis. Laurens Sweeck kleurde mee de koers en had misschien wel een podiumplaats verdiend. Ook Julien Taramarcaz finishte in de top tien.
Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico DickZoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!