Geraardsbergse Brico Cross verwelkomt volledige Belgische top

Geraardsbergse Brico Cross verwelkomt volledige Belgische top

Morgen wordt het Belgische en Europese veldritseizoen afgetrapt in Geraardsbergen. Geen Mathieu van der Poel en Lars van der Haar. Wel aanwezig: de complete Belgsiche top, met Belgisch- en wereldkampioen Wout van Aert op kop. Bij de dames voert Sanne Cant het veld aan.

We sommen ze even voor u op: Wout van Aert, Tom Meeusen, Kevin Pauwels, Michael en Dieter Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch, Tim Merlier, Corné van Kessel, Klaas Vantornout, David van der Poel, Jens en Joeri Adams, Philipp Walsleben, Julien Taramarcaz, enzovoort...

Velen zullen morgen meteen weten hoe laat het is, want de Muur wordt een lastige brok. Al relativeert Eli Iserbyt. De beloftenwereldkampioen kwam vandaag een kijkje nemen en meent (zie video onderaan) dat techniek wel eens belangrijker zou kunnen zijn dat de pure kracht.

Van Aert: "bevestiging nodig"

Toch start wereldkampioen Wout van Aert als dé topfavoriet. Maar de Kempenaar probeert te relativeren. "Eerlijk? De Muur boezemt mij ook een beetje angst in", bekent hij. "Veldrijden is iets anders dan koersen op de weg. Jawel, ook ik ben nog op zoek naar bevestiging. Vraag het aan de collega's en ze zullen allemaal zeggen dat ze niet precies weten waar ze staan. Dat is bij mij niet anders."

Waar iedereen het wel over eens is: de Muur is een locatie met potentieel. Dat vertelt ook Sven Nys. "Ik heb nooit begrepen waarom in 2012 een einde is gekomen aan de mountainbikewedstrijden op de Muur. Ongelooflijk hoeveel sfeer en volk daar steevast waren. Het zal morgen niet anders zijn."

Mettepenningen: "elke tv-cross is belangrijk"

Geraardsbergen is dan wel geen klassementscross. Ook voor de teams is het meteen een belangrijke wedstrijd. Of zoals Jurgen Mettepenningen het tijdens de Marlux-Napoleon Gamesvoorstelling verwoordde: "Ik reken niet meer in klassementscrossen, maar in tv-crossen. Zo redeneren ook mijn sponsors. En de Brico Cross in Geraardsbergen wordt live op VTM uitgezonden. Belangrijk dus."

Voor het volledige programma kunt u terecht op onze kalenderpagina. Hieronder vindt u een interview met Eli Iserbyt na zijn verkenning.Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!