Wellens en Vermeersch vormen tandem bij Steylaerts-Verona

Wellens en Vermeersch vormen tandem bij Steylaerts-Verona

De ploegvoorstellingen volgen elkaar in sneltempo op. Gisteren was het de beurt aan het team Steylaerts-Verona met Bart Wellens als sportief manager en Gianni Vermeersch als kopman. Maud Kaptheijns, Marcel Meisen en Braam Merlier vervolledigen het rennerskwartet.

Het Steylaerts-Verona Cyclocrossteam is de vierde spruit van de broers Roodhooft. Na Beobank-Corendon (Mathieu van der Poel), Enertherm-Beobank (jongerenteam) en ERA-Circus (Laurens Sweeck) is er vanaf dit jaar ook het nieuwe team rond Bart Wellens. De 38-jarige Kempenaar is sportief manager, maar blijft -in tegenstelling tot wat zijn titel doet vermoeden- de Wellens die we altijd gekend hebben: spontaan en goedlachs, zonder kapsones.

Wellens liep gisteren zowaar wat zenuwachtig rond. "Echt wel. Als renner had ik daar minder last van." Soit, Wellens trok zijn streng en vertelde wat er moest verteld worden. Het is duidelijk dat de tweevoudige wereldkampioen bij Steylaerts-Verona de kans krijgt om zich in een gemoedelijke sfeer te ontplooien als ploegleider/sportief manager. Van druk lijkt bij de -ook al sympathieke- sponsors voorlopig weinig sprake.

"Al wil ik wel dat onze renners het beste van zichzelf geven", aldus Wellens. "Met Braam Merlier (22) mikken we eerder op het regionale circuit om ook daar onze sponsors wat aandacht te geven. Marcel Meisen (27) rijdt een eigen programma: een mix van Belgische en buitenlandse crossen. En Maud Kaptheijns (21 en door de schorsing van Femke Van Den Driessche regerend Europees kampioene bij de dames U23, red) zet straks haar eerste stappen bij de elite. Hopelijk kan ze zich af en toe eens meten met de toppers."

"Vermeersch omscholen"

Kopman is Gianni Vermeersch. Die krijgt de meeste druk op de schouders. "Klopt, maar daar kan ik wel mee om", aldus Vermeersch. "Ik ben vooral blij dat ik hier de kans krijg om me te bewijzen." De 23-jarige West-Vlaming werkt ondertussen al een paar maanden samen met Wellens.

"Mijn grootste taak met Gianni? Hem helpen om de omschakeling van knecht naar kopman te maken", vertelt Wellens. "Bij zijn vorige team (Marlux-Napoleon Games, red) reed hij elke week met dat helpersstatuut in het achterhoofd. Dat moet er uit. Voor eigen rekening rijden is iets helemaal anders. Daarin zal ik hem bijstaan."

Vermeersch kende een succesvol jaar als neoprof, maar deemsterde vorig seizoen een beetje weg. "Ik ga er vanuit dat ik het wegseizoen iets te intensief aanpakte, waardoor ik vermoeid aan de start van het veldritseizoen stond. Deze zomer was anders: bij Veranda's Willems kon ik een mooi programma afwerken, weliswaar in dienst van de ploeg. Zo verspeelde ik minder krachten. Hopelijk resulteert dat in een betere winter."

Wereldbeker

Al blijft Vermeersch realistisch. "Nee, ik denk voorlopig niet aan winnen. Er rijden er momenteel een paar rond die buiten categorie zijn. Maar ik ga er wel alles aan doen. Hopelijk kan ik voor een uitschieter zorgen in de Wereldbeker. Twee jaar geleden -als neoprof- werd ik al eens derde in Hoogerheide. Dat ervaar ik nog steeds als een van de hoogtepunten uit mijn nog jonge profbestaan."

Tekst: Nico Dick / Foto's: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!