Vantornout en Pauwels verlengen tot maart 2018

Vantornout en Pauwels verlengen tot maart 2018

Kevin Pauwels en Klaas Vantornout hebben hun overeenkomst met Marlux-Napoleon Games verlengd. Dat maakte Jurgen Mettepenningen bekend tijdens de ploegvoorstelling in Knokke gisteren. Pauwels is kopman, Vantornout is al blij dat hij "het opnieuw plezant vindt."

Nog twee seizoenen dus. Daarna zou de carrière van Klaas Vantornout er opzitten, meent Jurgen Mettepenningen. "Dan zal Klaas trouwens tien jaar bij ons in dienst zijn. Een unicum in de veldritwereld, denk ik." Vantornout bezorgde het team in de loop der jaren twee nationale titels. Maar de voorbije winter deemsterde de 34-jarige West-Vlaming helemaal weg."

"Een seizoen met alleen maar 'downs'", kan hij er nu om lachen. "Maar lachen kon ik toen niet meer. Het plezier was weg. Zowel fysiek als mentaal ging ik door een hel. Ik ben blij dat de goesting er terug is. En dat ik zonder druk het nieuwe seizoen kan aanvatten. Kevin is nog top. En die jonge gasten komen er aan. Het is aan hen. Ikzelf? Misschien dat ik op de zwaardere omlopen nog iets kan forceren. Maar op mijn leeftijd is de explosiviteit sowieso al wat afgebot."

Pauwels klaar


Ook tijdens de ploegvoorstelling werd bekend dat Kevin Pauwels zijn contract met een jaartje verlengde. "Vanaf nu bekijken we het met Kevin seizoen per seizoen", gaat Mettepenningen voort. "Maar hij is en blijft dit jaar in elk geval dé kopman van de ploeg."

Pauwels zelf zei verheugd te zijn met de verlenging. "Dit geeft me vertrouwen. Beter zal ik wellicht niet meer worden. Logisch, op je 32ste. Maar ik kende een goede zomer, met een mooie ritzege in de Ronde van Luik. Ik kijk in elk geval uit naar de seizoensstart, zondag in Geraardsbergen."

Pauwels is één van die toppers die als prof nog steeds geen titel pakte. "Geef toe, niemand verdient een nationale of wereldtitel meer dan Kevin. Ik zou het hem zo hard gunnen. Wie weet komt het er dit seizoen toch eens van", besluit Mettepenningen...

Tekst: Nico Dick / Foto's: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!