Sven Nys drukt zijn stempel op de Telenet-Fidea Lions

Sven Nys drukt zijn stempel op de Telenet-Fidea Lions

Veel volk en sfeer op de Balenberg gisteren. Voor de eerste Sven Nys Classic, voor de officiële opening van het crossparcours op de heuvel én voor de voorstelling van het vernieuwde Telenet-Fideateam, dat voortaan als de Telenet-Fidea Lions door het leven gaat.

We moeten er geen doekjes om winden: Telenet-Fidea Cycling Team versie 2.0 is klaar. En die heet vanaf nu de Telenet-Fidea Lions. Het eerste crossteam met een nickname. Met mascottes ook. En met kersvers manager Sven Nys, die al aardig zijn stempel heeft gedrukt op het vernieuwde team.

Zo mag duidelijk zijn dat de Telenet-Fidea Lions toekomstgericht niet meer mikken op kwantiteit, maar op kwaliteit. Zes profs, dat wel, maar de beloften-, dames- en juniorenkernen slanken stilaan af. Al wordt dat gecompenseerd dankzij een verregaande samenwerking met het jongerenteam Kalas Cycling Team 99.

"Thibau rijdt al een tijdje in de ploeg", vertelt Nys. "Ik ken dus de werking en die bevalt me. Op 1 januari krijgt Kalas CT de naam AA Drink Jongerenteam. Daar worden onze huidige drie junioren (Arne Vrachten, Andres Goeman en Yentl Bekaert, red) dan in overgebracht, samen met de nu al 55 tot 60 renners en rensters die nu al voor Kalas uitkomen. Een huwelijk dat beide partijen beter zal maken." Alle rennertjes poseerden gisteren al fier met hun nieuw shirtje, maar zullen de komende vier maanden wel nog in hun groene Kalas-outfit blijven rijden.

Ook nieuw -al gaven we dat al eerder mee-, is de nieuwe fiets. De Telenet-Fidearenners schakelden van hun vertrouwde Ridley over naar de Trek Boone 9.

De kern:
Profs (6): Tom Meeusen - Toon Aerts - Thijs van Amerongen - Daan Soete - Jim Aernouts - Corné van Kessel.
Daar komt op 1 januari Lars van der Haar bij. Thijs van Amerongen is dan einde contract en 'moet zich bewijzen', aldus ploegleider Kris Wouters.
Dames (4): Ellen Van Loy - Jolien Verschueren - Loes Sels - Fleur Nagengast
Beloften (4)
: Thijs Aerts - Quinten Hermans (wordt prof na het WK in Luxemburg) - Nicolas Cleppe - Kobe Goossens
Junioren (3)
: Arne Vrachten - Andreas Goeman - Yentl Bekaert
Ploegleiders
: Sven Vanthourenhout en Kris Wouters

Bekijk hieronder een videoverslag van de ploegvoorstelling, inclusief interviews met Sven Nys en Tom Meeusen.



Tekst: Nico Dick / Foto's: ©Photopress.be / Video: ©Julien Gielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!