Wereldkampioene Thalita de Jong naar Belgisch team

Wereldkampioene Thalita de Jong naar Belgisch team

Straffe transfer voor het Belgische damesteam Lares-Waowdeals, een wegploeg dat nog maar sinds begin dit jaar actief is. Het team strikte niemand minder dan wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong (22). "Ik was aan een nieuwe uitdaging toe", klinkt het.

Thalita de Jong kroonde zich in Heusden-Zolder ietwat verrassend tot wereldkampioene. Ze was er onder meer sterker dan Belgisch kampioene Sanne Cant. De Jong is eigenlijk een wegrenster en duikt maar af en toe eens het veld in. Al beloofde ze eind vorige winter dat ze haar regenboogtrui straks toch wil showen.

De Jong rijdt ondanks haar nog prille leeftijd -ze is amper 22- al vijf seizoenen voor het Nederlandse Rabobank-Liv. Ze is er ploegmate van onder meer Marianne Vos, Pauline Ferrand-Prévot en kersvers Olympisch kampioene Anna van der Breggen. "Vaak had ik daar echter een dienende rol", aldus de Nederlandse. "Bij Lares-Woawdeals zou ik als kopman fungeren. Dat is nieuw voor mij, maar wel een uitdaging."

De wereldkampioene zal vanaf 1 januari 2017 deel uitmaken van het team van manager Marc Bracke. Tot dan blijft ze uiteraard ploegmate van Vos en Ferrand-Prévot, al is het een heel groot vraagteken of we de Française dit jaar nog in actie zien. Ferrand-Prévot beleeft moeilijke tijden.

Tekst: Nico Dick / Foto: ©FB-pagina Lares-Woawdeals




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!