Nieuwe operatie bezorgt Mathieu van der Poel drie weken inactiviteit

Nieuwe operatie bezorgt Mathieu van der Poel drie weken inactiviteit

Slecht nieuws vanuit het Beobank-Corendonkamp. Kopman Mathieu van der Poel heeft een nieuwe operatie achter de rug. Dit keer aan beide knieën. Het kost de grootste uitdager van wereldkampioen Wout van Aert een inactiviteit van drie weken. Zijn winter zou niet in gevaar komen.

De voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen loopt dus -net als vorig jaar- enige vertraging op bij Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen kon zijn trainingen en wedstrijden afwerken, maar ondervond geregeld lichte hinder aan beide knieën.

"Een consultatie bij dokter Toon Claes in Herentals resulteerde per direct in een operatieve ingreep", laat zijn team weten in een persbericht. "In de rechterknie werd een scheurtje in het dekblad verholpen. Aan de linkerkant veroorzaakte wrijving tussen een pees en het kraakbeen een lichte ontsteking. Ook die knie werd operatief behandeld."

Het gevolg is een inactiviteit van drie weken. Half augustus zal Van der Poel de fietstraining hervatten om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijden van het seizoen. Op de weg komt hij deze zomer niet meer in actie.

Tekst: Nico Dick / Foto: ©Glenn Coessens
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!