Niets nieuws onder de zon: crossers kleurden Ronde van Luik

Niets nieuws onder de zon: crossers kleurden Ronde van Luik

Nieuw is het dus niet: veldrijders die in de zomermaanden de rondes van Luik, Namen of Vlaams-Brabant kleuren. In de Ronde van Luik was het al van dat. Kevin Pauwels won er de slotrit en maar liefst 15 crossers eindigden in de top dertig. Toon Aerts won de bollentrui.

Even een paar fragmentjes uit de live-reportage van Directvelo.com.

"120 km te gaan. Dieter Vanthourenhout wint de tussensprint."
"Eerste klim van de dag: Dieter Vanthourenhout komt als eerste boven. Toon Aerts leidt het klassement voor Boros."
"109 km te gaan: kopgroep van tien met daarbij Michael Vanthourenhout, Vincent Baestaens, Dieter Vanthourenhout, David Van der Poel en Jim Aernouts."
"Tweede klim van de dag: Michael Vanthourenhout komt als eerste boven, voor Jim Aernouts."
"Nog 78 km: Daan Hoeyberghs wint tussensprint."
"Nog 22 km: kopgroep van 24 met daarbij veldrijders 16 (zestien!) veldrijders."
"Nog 1 km: aanval Laurens Sweeck"
"Finish: winst Kevin Pauwels. Toon Aerts is eindwinnaar van het bergklassement?"

Zo konden we eigenlijk nog even doorgaan... Uiteraard, de meerendeel der veldrijders zijn beroepsrenners. En nemen het in de Ronde van Luik op tegen elites zonder contract en beloften. En dat verschil is dus af en toe merkbaar. Niettemin, het ziet er toch naar uit dat de crossers goed bezig zijn op dit moment van het seizoen. Zelfs Klaas Vantornout -meestal onzichtbaar op de weg- graaide gisteren een toptienplaats mee.

"Leuk mijn zomer zo af te sluiten"

Maar de zege ging dus naar Kevin Pauwels. En die was daar blij mee. "Zo mijn zomerseizoen kunnen afsluiten, dat is plezant", vertelde hij na afloop. "Heel belangrijk is dit niet, leuk wel. Ik ga nu een week rusten en kan dat doen met een goed gevoel. Al had ik deze week al nog gevoeld dat ik redelijk goed was."

Pauwels start na zijn weekje rust de specifieke voorbereiding op het veldritseizoen en zal alleen nog in enkele eendagskoersen op de wegfiets te zien zijn. "Ik ben wel tevreden van mijn wegseizoen, ja. Ik had meestal een goed gevoel, en dat is het belangrijkste voor mij. Het wegseizoen mocht nu wel stilaan stoppen, want ik kijk ernaar uit om weer te mogen trainen in het bos. Dat is altijd iets plezants."

De vier Crelan-Vastgoedserviceprofs (Tim Merlier, Wout van Aert, Jens Adams en Rob Peeters) gingen vandaag van start in de Ronde van Wallonië. Die duurt tot en met woensdag.

Tekst: Nico Dick / Foto's: ©MaximeSegers
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!