Velofollies 2024

Niels Albert samen met Kirsten Flipkens in Flower Power-modus

Niels Albert samen met Kirsten Flipkens in Flower Power-modus

Tweevoudig profwereldkampioen Niels Albert is momenteel in Francorchamps aan de slag in de 25 uren VW Fun Cup. En dat in mooi gezelschap. Hij vormt team met onder meer tennisster Kirsten Flipken en Anthony Kumpen. Hun wagen kreeg de naam "Flower Power" mee.

Voor Kirsten Flipkens is het haar eerste deelname in Francorchamps. Albert -ploegleider van Wout van Aert bij Crelan-Vastgoedservice- is er al voor de tweede keer bij. "Ik ben al een vaste waarde, hé", grapte de Tremelonaar voor de start. "Nee, serieus. Ik ben erg gelukkig opnieuw van de partij te mogen zijn en wil Volkswagen en de Belgian VW Club dan ook bedanken voor deze kans. Ik heb me vorig jaar echt goed geamuseerd. Ook ik zie het als een uitdaging, want ik weet dat ik nog heel wat te leren heb: mijn rijlijnen bijvoorbeeld of het aanremmen…"

Interesse in autosport

"En ik moet nog meer rekening leren houden met de andere deelnemers op de omloop", gaat Niels voort. "Ik ben eigenlijk steeds in de autosport geïnteresseerd geweest. Om eerlijk te zijn, ik vind er het plezier, de opwinding en adrenaline in terug die ik ervoer tijdens mijn carrière als veldrijder. En het zijn net die emoties die ik het meeste mis… Indien ik de kans zou hebben om meer te rijden, zou ik niet twijfelen."

Wie Niels Albert aan het werk wil zien, kan zijn gratis toegangsticket downloaden op de website www.vw.be. De 25 Uren VW Fun Cup startten gisteren met de traditionele parade en technische controle in het centrum van Stavelot. Vandaag nemen ruim honderd racekevers deel aan de kwalificaties. De start zal zaterdag worden gegeven om 16u50 en het leidt geen twijfel dat de VW Fun Cup #50 “Flower Power” (de wagen waar Albert mee rijdt) een van de publiekslievelingen wordt!

Tekst: NicoDick / Foto: ©BertLongin
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!