Happy Dog Cat

Trotse Sven Nys stelt zijn Cycling Center voor aan pers en genodigden

Trotse Sven Nys stelt zijn Cycling Center voor aan pers en genodigden

Sven Nys heeft deze middag zijn Cycling Center voorgesteld. De beste veldrijder van de 21ste eeuw deed dat in het gezelschap van een pak eregenodigden, waaronder Minister van Toerisme Ben Weyts. "En of ik trots ben. Dit is perfect zoals ik het me twee jaar geleden had voorgesteld."

Strak in het pak. Zo zien we Sven Nys de laatste maanden wel meer opdraven. Deze namiddag glom de Vlaams-Brabander van trots. En terecht: ruim twee jaar na de eerste ideeën en gesprekken is het Sven Nys Cycling Center klaar. Of toch zo goed als. De vervallen villa op de top van de Balenberg -een domein van ruim vier hectare- is omgetoverd tot een pareltje waar elke liefhebber van het offroad-wielrennen zijn gading vindt.

Het kostenplaatje van het project loopt op to 3,5 à 4 miljoen euro. Daarvan nemen de verschillende overheden (de Vlaamse, de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo) er samen 1,25 voor hun rekening, De rest wordt bijgepast door de NV Balenberg (lees: Golazo) en partners Trek en AA Drink. Sven Nys zelf is geen aandeelhouder meer, een tijdje geleden kocht hij zichzelf uit. De Telenet-Fideamanager blijft wel bestuurder van de NV en is uiteraard het boegbeeld van het project.

Zaterdag open voor het publiek

Het belevingscenter zelf is klaar en opent zaterdag 2 juli de deuren voor het grote publiek. Wie het cross- of mountainbikeparcours wil verkennen, moet nog even geduld oefenen. "De extreme weersomstandigheden en de bijhorende nattigheid hebben hun invloed op de werken", aldus Nys. "Toch moet alles klaar zijn tegen 3 september. Dan vindt hier trouwens ook de ploegvoorstelling en fandag van Telenet-Fidea plaats. En de Sven Nys Classic uiteraard."

Maar het 'museum' is dus wel al helemaal klaar. Al lijkt Nys te huiveren als hij het woord hoort. "Dit is veel meer dan een museum. Hier beleef je alle facetten van het veldrijden. Onder de kampioenentruitjes door wandel je van het ene wielermoment naar het andere. Je kan virtueel in de camper kijken van de broers Toon en Thijs Aerts, je kan zelf proberen hoe ver je door de zandbak geraakt, er is een quiz of je kan je laten testen in het Energy Lab dat bij het centrum behoort."

Toerisme

Minister Weyts toonde zich tijdens de rondleiding zeer geïnteresseerd. "Veldrijden maakt deel uit van ons DNA. Na het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, de Limburg Bike Valley en het Wielermuseum in Roeselare is en nu ook een centrum rond het veldrijden, bovendien in de regio waar zowel Sven Nys, Niels Albert en Roland Liboton opgroeiden. Dit zal toeristen lokken, zowel Vlaamse als buitenlandse..."

Vanaf september kan je zelf het cross- en/of mountainbikeparcours verkennen. "Iedereen kan hier gratis rondjes malen", besluit Nys. "Ik zie het vooral als een kans voor de jongeren in de regio om zichzelf te ontdekken. Is het nu fietsen, crossen of mountainbiken, dit is de ideale plek. Blij dat ik kinderen de kans kan geven zich hier te ontwikkelen."

Meer info over het offroad-center vindt u op de website www.svennyscyclingcenter.com. Bekijk ook onze fotospecial via deze link...

Tekst: NicoDick / Foto's: ©Photopress.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!