Velofollies 2023

Veldritwereld opgelucht: Van Aert verlengt contract bij Crelan-Vastgoedservice

Veldritwereld opgelucht: Van Aert verlengt contract bij Crelan-Vastgoedservice

Wout van Aert ziet zijn contract bij Crelan-Vastgoedservice opengebroken en verlengd. En daar is zowel de Lillenaar als zijn ploeg blij mee. Maar misschien zijn de crossfans nog meer opgelucht. Want een overstap naar de weg lijkt op korte termijn dus niet aan de orde.

Van Aert ziet af. Letterlijk, op de fiets. Figuurlijk, bij de interviews na afloop. Zet hij een sterk resultaat neer in de Baloise Belgium Tour, krijgt hij na afloop maar één vraag: 'Moet jij niet naar de weg?' Komt hij samen met Sep Vanmarcke als eerste boven op La Gileppe tijdens de Ster ZLM Toer, krijgt hij opnieuw dezelfde vraag voorgeschoteld.

De wereldkampioen in het veld antwoordt elke keer hetzelfde. "Nee, veldrijden blijft mijn favoriete discipline. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar voorlopig is daar geen sprake van. Maar... als ik op de weg koers, wil ik wel meedoen om te winnen. Wil ik mijn grenzen verleggen."

Geloof ons, als Van Aert zondag een dijk van een BK rijdt, krijgt hij opnieuw dezelfde vraag voorgeschoteld. We kennen nu al zijn antwoord. "Ik neem nu een tweetal weekjes rust en daarna begint mijn voorbereiding op... het veldritseizoen."

Nog 3,5 jaar bij zijn huidige team

Vandaag is die stelling in elk geval extra bevestigd. In een persbericht heeft zijn team meegedeeld dat het contract van de wereldkampioen is opengebroken én verlengd. Tot eind 2019. Nog drieëneenhalf jaar, met andere woorden. En daar zijn zowel Van Aert zelf, als zijn team blij mee.

"Ik heb het naar mijn zin bij Crelan-Vastgoedservice en ben absoluut niet zinnens om het veldrijden op korte termijn vaarwel te zeggen", reageert Van Aert verheugd. "Er waren dan ook weinig struikelblokken tijdens de besprekingen. Ik ben vooral blij dat deze van de baan zijn vóór het BK van zondag. Ook geven sponsors Crelan en Vastgoedservice mij op die manier nog wat extra vertrouwen."

Teammanagers Geert Vanhoof en Timmy Simons zijn al even enthousiast. "En of we blij zijn dat we Wout nog een jaar extra aan boord kunnen houden. Na zijn prestaties van vorige winter verdient hij overigens een contractaanpassing. Wout is Belgisch- en wereldkampioen en won alle regelmatigheidscriteria. Beter doen is dus onmogelijk."

Geen Halle-Ingooigem

In de rand geeft Van Aert nog mee dat hij past voor Halle-Ingooigem van morgen. "Ik wil deze week zoveel mogelijk rusten, kwestie van fris aan de start van het BK te staan." Deze week liet Van Aert zich meermaals in positieve zin opmerken in de Ster ZLM Toer, zijn laatste wedstrijd voor de kampioenschappen. De veldritwereldkampioen wordt als een van de belangrijkste outsiders voor dat BK beschouwd.

Tekst: Nico Dick / Foto: ©Wouter Roosenboom
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!