AGB 24/24
zin om te adverteren
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Nu ook supporterslokaal voor Jolien Verschueren in Zonnebeke

Nu ook supporterslokaal voor Jolien Verschueren in Zonnebeke

Het was een gezellige drukte gisteren in café d’Oude Timmerie in Zonnebeke. Jolien Verschueren opende er haar derde supporterslokaal. De organisatie was zeer tevreden over de opkomst.

Jolien Verschueren zakte gisteren met haar ouders naar Zonnebeke af om er een nieuw supporterslokaal te openen. "Het is haar derde," vertelde mama Livine. "Het eerste kwam er al een paar jaar terug in Ooike, kort bij huis, en donderdag is er ook eentje in Eeklo geopend". "Ik vind het leuk dat er nu ook in West-Vlaanderen één is. We wonen immers op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. En het veldrijden leeft hier ook in deze provincie," vulde Jolien aan.

Leuk gegeven is dat de initiatiefnemers de voorgaande jaren supporters van Sven Nys waren. Dat dit Jolien Verschueren haar nieuwe baas is, speelde een klein beetje mee in hun keuze. Het bestuur, bestaande uit Birger Haezebrouck, uitbaatster van café d’Oude Timmerie Nele Vanlerberghe, Olivier Vancoillie, Martine Vercaigne en Frankie Vandermeiren, was zeer tevreden over de opkomst. “We hebben al meer dan dertig lidkaarten verkocht vandaag. Niet slecht toch?”, vond Birger. “Er zit hier veel volk dat niet van Zonnebeke is, die hier geen vaste klanten zijn”, gaf uitbaatster Nele nog mee. “Het is de bedoeling dat wanneer we iets organiseren, zoals bijvoorbeeld een souper, de winst integraal naar Jolien gaat. Ze mag er mee doen wat ze wil”, legde Olivier uit. “Geïnteresseerden kunnen hier ook terecht om een muts, sjaal of vest van Jolien te kopen.”


Vanuit de gemeente kwam trouwens de melding dat er wat de plaatselijke Kasteelcross betreft, meer aandacht zal geschonken worden aan de dameswedstrijd. De TV-uitzendigen hebben zo hun positief effect.

Koppenberg en Otegem als favorieten

Veldritkrant.be maakte van de gelegenheid gebruik om bij de renster van Young Telenet-Fidea Team te polsen naar haar ambities voor komende winter. “Als ik hetzelfde kan doen als vorig seizoen, zal ik tevreden zijn. Je moet weten dat ook Marianne Vos en Pauline Ferrand-Prévot terug in ’t veld gaan verschijnen. Zij willen ook hun overwinningen meepikken.”, aldus Jolien. “Zware moddercrossen met weinig techniek liggen me het best. Maar ik ga niet focussen op bepaalde wedstrijden, klassementen of kampioenschappen. Gewoon altijd het beste van mezelf geven en dan volgt de rest vanzelf.” Een ingesteldheid die overigens strookt met deze die haar nieuwe ploegbaas Sven Nys hanteerde tijdens zijn actieve veldritcarrière.

Jolien Verschueren zal niet deelnemen aan de Amerikaanse wedstrijden in het begin van het veldritseizoen. Op de vraag welke zege van vorig seizoen ze het mooist vond, los van de Kasteelcross, antwoordt ze: “de Koppenbergcross en Otegem. In Otegem waren de kindjes aanwezig waar ik les aan geef. Dat deed me toch wel iets.”

Geen fulltime prof

Er werd al meermaals geopperd of het niet beter zou zijn om fulltime prof te worden. “Vanaf volgend schooljaar ga ik ¾ werken, dat is 18u. Het enige verschil als ik niet meer zou lesgeven, is dat ik meer zou kunnen rusten. Maar ik heb dan weer het voordeel dat er nu minder druk op mijn schouders rust. Neem nu bijvoorbeeld Sanne Cant. Zij moét presteren, want het is haar job. Er is nu ook geen druk voor mij vanuit het team.” Jolien krijgt overigens alle medewerking van haar lesgevende collega's. Deze nemen op momenten dat het nodig is haar uren over.

Start en techniek

Een paar werkpunten voor de Kruishoutemse zijn haar trage start en de techniek. “De trage start zou liggen aan het feit dat het type spiervezels die ik heb, niet van die aard zijn om explosief te kunnen zijn. Ik doe nu wel krachttraining in de fitness in functie van, maar dat zal dus nooit een specialiteit van me worden. Het ontbreekt me ook een beetje aan durf bij de start. Gelukkig kan ik tijdens de wedstrijd meestal goed opschuiven, al zouden de crossen voor mij gerust langer mogen duren", glimlacht ze. "Wat betreft de techniek, is het de bedoeling dat Sven Vanthourenhout mij zal trainen om daarin te verbeteren."

Svennen

Wat betreft beide Svennen is het nog even afwachten wat dat zal geven. “Het is voor iedereen nog nieuw. Alles is voor mij nu nog zoals vroeger. Mijn papa regelt nog altijd alles, traint mij en mama helpt me. Vroeger kochten zij ook het materiaal. Nu komt dat van de sponsors.” Jolien wist ons ook te vertellen dat de dames hun nieuwe crossfietsen nog niet kregen. Ook de Telenet-Fidea-dames zullen straks met een Trekfiets rijden. Die zijn ondertussen volop in productie.

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: BartDesmetZoeken

Kalender

augustus 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31