Isolteam - nieuws

Mettepenningen 'stelt toekomst Marlux-Napoleongames veilig'

Mettepenningen 'stelt toekomst Marlux-Napoleongames veilig'

Jurgen Mettepenningen heeft zijn slag thuis. De teammanager van Marlux-Napoleongames is er 'na maanden onderhandelen' in geslaagd beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt binnen te halen. De West-Vlaming tekende er maar liefst tot eind 2021. Knap werk van Mettepenningen.

Iserbyt maakt de overstap al op 20 juni. De transfer van Eli Iserbyt is er één waar Jurgen Mettepenningen maandenlang heeft aan gewerkt. Zijn komst was een topprioriteit. Zegt Mettepenningen zelf: “Eli is een toptalent, dat heeft hij al een paar winters bewezen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om een topper te worden. Zijn prestaties als eerstejaarsbelofte, dat deden alleen de grootste namen uit de sport hem voor. Eli is de man voor de toekomst."

Dus stond de West-Vlaming helemaal bovenaan zijn wenslijstje. "Het snel afsluiten van de piste-Lars van der Haar en de aanwerving van ploegleider Danny De Bie en Eli’s oud-ploegmaats Jarne Driesen en Gianni Siebens in onze beloftekern kaderden daar ook reeds voor een stuk in. Eli zal meteen bij mensen terecht komen die hij persoonlijk kent en waarmee hij erg graag werkt.”

"In de schaduw van..."

Met de komst van Iserbyt heeft Jurgen Mettepenningen de sportieve lijnen van zijn team al helemaal uitgezet voor de toekomst. “Kevin Pauwels is kopman. Hij krijgt nog altijd onze onvoorwaardelijke steun. Samen met Michael Vanthourenhout (waarvan testen aantonen dat hij een stap vooruit heeft gezet) moet hij zorgen voor de resultaten. In hun schaduw en zonder druk kan Eli zijn talent verder laten rijpen. We willen hem zo begeleiden dat hij ieder jaar nog een stap vooruit kan zetten. In de toekomst moet Eli dan uit de schaduw kunnen stappen en toetreden tot de top. Iserbyt sluit op 20 juni bij ons aan als prof, maar zal komende winter voornamelijk beloftewedstrijden blijven afwerken en krijgt de ruimte om zijn universitaire studies rechten verder te blijven zetten."

Domper voor Telenet-Fidea

Iserbyt dus. De ploegen stonden in de rij voor de talentvolle beloftenwereldkampioen en Mettepenningen won het pleit. Zonder meer knap werk van de Hammenaar. Zegt hij daar zelf over: "Een bewijs van de status die we als ploeg hebben opgebouwd." Natuurlijk dat Mettepenningen het op deze manier verwoord. Toch is duidelijk dat Iserbyt -naast het feit dat hij bij Marlux-Napoleongames ook Danny De Bie terugvindt- vooral voor het beste financiële bod heeft gekozen.

Crelan-Vastgoedservice en Beobank-Corendon wilden naar verluidt minder diep in de buidel tasten. En Telenet-Fidea had al helemaal geen zin in een spelletje opbod, werd ons toevertrouwd. Voor dat laatste team -al zal je dat niet uit de mond van Sven Nys horen- toch een opdoffer. Na Van Aert, verliest het met Iserbyt alweer een renner die het zelf heeft opgeleid. En dat heeft als logisch gevolg dat teams steeds minder gaan geloven in het opleiden van jongeren. En dat is absoluut geen goede zaak voor de sport...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930