Velofollies 2023

Eli Iserbyt verlaat Telenet-Fidea Cycling Team

Eli Iserbyt verlaat Telenet-Fidea Cycling Team

In de laatste Scherpe Blik gaf Veldritkrant.be al mee dat Eli Iserbyt voor een belangrijke beslissing stond. Telenet-Fidea laat weten dat de beloftenwereldkampioen beslist heeft niet in te gaan op een contractverlenging en het team verlaat.

Telenet-Fidea Cycling Team is er dan toch niet in geslaagd om Eli Iserbyt in eigen rangen te houden. Veldritkrant.be gaf in zijn laatste Scherpe Blik al mee dat een contractverlenging voor de Bavikhovenaar geen evidentie was. In een persbericht laat Telenet-Fidea weten dat de beloftenwereldkampioen de ploeg zal verlaten. Na Wout van Aert is dit het tweede toptalent die niet voor eigen kleuren zal doorstromen tot bij de profs.

"Het is altijd jammer als een goede renner de ploeg verlaat”, trapt teammanager Sven Nys een open deur in. “Ik heb de voorbije weken een paar zeer goede gesprekken gehad met Eli. Op veel vlakken zaten we op dezelfde lijn. Eli weet ook dat hij qua structuur en omkadering nergens beter zou zijn dan bij ons. Hij bedankte het team expliciet voor de goede begeleiding tijdens de voorbije jaren."

"Andere financiële voorstellen passen niet in onze verloningspolitiek"

"We hebben Eli een toekomstgericht plan voorgelegd waarin wij hem op zijn 19e geen onnodige druk wilden opleggen. Dat meerjarenplan voorzag ook ruimte om zijn sport te blijven combineren met zijn studies via o.m. een beperkter crossprogramma en een vergoeding die mee zou evolueren met zijn rol binnen en de verwachtingen van het team. De financiële voorstellen die elders aan Eli werden gedaan passen niet in de verloningspolitiek van ons team waar we iedereen in verhouding correct wensen te betalen. We hebben met Quinten Hermans en Thijs Aerts nog twee kampioenen bij de beloften in huis, zij worden komend seizoen onze speerpunten", geeft Nys nog mee. Ook het team wenst Eli te bedanken voor alle mooie momenten die samen werden beleefd en wenst hem alle succes met de rest van zijn carrière.


Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: BartDesmetZoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!