Sven Nys in 'De Zondag': 'We kunnen veel beter in België'

Sven Nys in 'De Zondag': 'We kunnen veel beter in België'

Hoewel zijn broodje al gebakken is, rust Sven Nys niet op zijn lauweren en blijft de Balenaar ambitieus in alles wat hij doet. In 'De Zondag' spreekt Nys zich uit over het topsportbeleid in België.

Wie op zondag bij de bakker passeert, kent ongetwijfeld de gratis zondagskrant. Vandaag staat er een openhartig interview met Sven Nys in. Als fan van het veldrijden weten we dat er van rust weinig sprake is voor de Balenaar. Lezingen, manager van Telenet-Fidea Cycling Team, het opleidingscentrum in Baal, ... zijn zaken waar Nys op vandaag mee bezig is.

"Wij moeten op topsportgebied zoveel beter kunnen in dit land"

Op de vraag of er interesse is om naast de sport iets doen, in de politiek bijvoorbeeld, antwoordt Sven Nys als volgt: "Iets beleidsmatig en sportgerelateerd zou me wel liggen. Ik weet niet of dat via de politiek moet. Misschien wel, ja. Al word je dan in een hokje geduwd. En moet je mensen tegen de borst stoten. Dat doe ik niet graag. Maar goed, ik heb wel mijn ideeën op dat vlak. Wij moeten op topsportgebied zoveel beter kunnen in dit land."

De kannibaal gaat verder: "Het grootste probleem is dat ons land in twee gesplitst is. Dat maakt alles ingewikkeld en duur. Waarom moet je voor elke sport twee federaties hebben? Dat maakt dat je twee keer zoveel mensen moet betalen. Of neem de infrastructuur. Als je in Vlaanderen iets uitgeeft, moet je dat in Wallonië ook doen. Dat snap ik niet. We zouden zoveel meer kunnen opbouwen als we als één land zouden werken. Die erbarmelijke infrastructuur is het tweede probleem. Motorcross, mountainbike, die sporten bloeden dood. Als onze Olympische medaillekandidaat Bart Swings wil schaatsen, moet hij naar Nederland. Ik kan nog even doorgaan. Na elke Spelen worden grote plannen uitgesproken, maar die worden nooit uitgevoerd. Wat Nederland kan, moeten wij toch ook kunnen?"

Het volledige interview in de zondagskrant vinden jullie hier

(Archief)foto©veldritkrant.be / Tekst: Bart Desmet



Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!