Isolteam - nieuws

Lars van der Haar krijgt Sven Nys als persoonlijke coach

Lars van der Haar krijgt Sven Nys als persoonlijke coach

Lars van der Haar zal vanaf 1 januari 2017 de kleuren van Telenet-Fidea verdedigen. De Europese kampioen tekende deze middag een contract voor drie jaar bij het team van Sven Nys. Opmerkelijk: Nys zal de 24-jarige Nederlander persoonlijk coachen. "Ook voor mij een uitdaging."

Het hing al een tijd in de lucht. Van der Haar praatte met zowat alle teams, inclusief zijn eigen Giant-Alpecin, maar Telenet-Fidea genoot zijn voorkeur, ook al zit er bij het team van kersvers manager Sven Nys geen hereniging in met Richard Groenendaal, de man die hem mee groot maakte. "Ik had inderdaad een pak aanbiedingen, dus heb ik plusjes en minnetjes moeten zetten om er uit te geraken", bekende de vice-wereldkampioen deze namiddag in de Vilvoordse Play Sports-studio.

"Telenet-Fidea kwam er als beste uit. Wat structuur en materiaal betreft, lijkt dit team er bovenuit te steken, terwijl beide Svennen (Nys en Vanthourenhout, red) die structuur zelfs nog verder willen uitbouwen. Komt daar inderdaad bovenop dat Sven Nys me persoonlijk zal coachen. Zo wil ik nog meer uit mijn carrière halen, nog een stap vooruit zetten wat professionaliteit betreft."

"Nieuwe uitdaging"

Nys wordt dus trainer van Van der Haar. Ook voor de crosskannibaal zelf een uitdaging. "Dit is nieuw voor mij. Maar ik gaf Lars als actief renner af en toe al wat raad. Het klikte altijd al tussen ons. Nu zal ik de kennis die ik opdeed in mijn eigen loopbaan combineren met het wetenschappelijke aspect die het Energy Lab en Paul Van den Bosch ons ter beschikking stellen. Want ook Paul blijft achter de schermen een belangrijke rol spelen. Zo hoop ik dat Van der Haar het maximale uit zichzelf haalt. Geef toe: veel meer is niet nodig om hem wereldkampioen te maken."

Nys vindt Van der Haar een absolute meerwaarde. "Niet alleen sportief, maar ook publicitair. Lars staat positief in het leven, is welbespraakt en kan ook een goede verliezer zijn. Dat zien sponsors graag."

Nog dit: die andere kopman, Tom Meeusen, heeft voortaan Sven Vanthourenhout als persoonlijke begeleider. De West-Vlaming -die zich in principe vooral om de dames en junioren bekommert- krijgt trouwens ook Jim Aernouts onder zijn hoede. Kris Wouters -die de eindverantwoordelijkheid bij profs draagt- is dan weer de persoonlijke coach van Daan Soete en Corné van Kessel.

Lof voor Kris Wouters

Nys loofde trouwens het werk dat Kris Wouters de voorbije jaren heeft verricht bij Telenet-Fidea. "Heel straf wat hij heeft verwezenlijkt. Het lijkt me quasi onmogelijk dat hij 23 renners in zijn eentje tevreden hield. Toch deed hij het. Petje af. Doel is dat hij nu toch wat 'verlucht' wordt..."

Voor wie het de voorbije weken heeft gemist, Nys bracht zelf ook twee nieuwe geldschieters aan bij zijn nieuwe team: fietsleverancier Trek en kledijsponsor Vermarc.

Tekst en foto's: ©NicoDick
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930