Mathieu van der Poel faalt op EK Mountainbike. Rio ver weg

Mathieu van der Poel faalt op EK Mountainbike. Rio ver weg

Mathieu van der Poel is er in het Zweedse Husqvarna niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Meer zelfs, het toptalent beëindigde zijn wedstrijd niet. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het voor VDP nu wel heel moeilijk wordt om Rio nog te halen...

Van plaats 66 naar plek 26 in amper een kwartier wedstrijd. Mathieu van der Poel startte in Husqvarna voorbeeldig in de Europese titelstrijd. Top tien was het doel: dat zou hem in principe een ticket voor Rio opleveren. Maar na twintig minuten wedstrijd stokte het plots. Tijdens de live-uitzending op het You Tubekanaal van de UEC (Europese Wielerunie) zagen we Van der Poels naam steeds dieper op het lijstje staan. Tot hij er plots... niet meer in voorkwam. DNF, dus: opgave.

Dat betekent meteen een zware streep door de rekening van Mathieu van der Poel. Zijn grote betrachting -de Spelen halen-, wordt nu wel heel moeilijk met nog twee WB-manches te gaan.

"Ik was niet goed genoeg"

Mathieu bleef na afloop wel zijn eigenste zelve: doodeerlijk. "Gewoon niet goed genoeg", vertelde hij aan de collega's van Mountainbike.be. "Mijn start was wel oké, maar ik had al snel door dat het niets zou worden. En nee, ik wijt het niet aan de hitte. Het was voor iedereen warm. En normaal kan ik daar wel tegen. De benen wilden gewoon niet mee, vandaag."

Dat hij in een eerste moment van ontgoocheling meteen ook zin had om zijn olympische droom op te bergen, vertelde hij er nog bij. "Ik heb nog twee kansen: de wereldbekermanches van Albstadt en La Bresse. Maar ik besef dat het een hels karwei wordt. Bijna onmogelijk. Maar voor ik beslissingen neem, wil ik dit eerst even laten bezinken. En wat rust nemen."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: NicoDick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!